Prosím mzdovky - definice přijmu

• 29. 8. 2016 15:10

Dobrý den,
    mohl by mi někdo prosím pomoci s porozuměním zákona 117/1995 o státní sociální podpoře? Příjem pro přiznání porodného: §5 bod 1, písm. b), bod 6 Čeho se to týká? Toho slavného 2. pilíře? Naše mzdovka nám totiž do příjmu potvrdila čistou mzdu + 5% z HM, co se odvádělo do 2. pilíře. Není to ale příjem až se to vyplatí? Vždyť jsme ty peníze v rozhodném období (4.q 2015) nedostali. Vlastně doposud jsme je nedostali. Doufám, že je mému dotazu trochu rozumět. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 8. 2016 15:38

xJ (neregistrovaný)

Re: prosím mzdovky - definice přijmu
      Mzdová měla podle mne vyplnit za čvrtletí pouze
      a1- Příjmy ze závislé činnosti podle zákona o daních z příjmů včetně náhrady podle § 192 odst. 3 zákoníku práce (kód a1) s výjimkou částky, která se považuje za příjem z důvodu bezplatného používání motorového vozidla pro služební účely podle zákona o daních z příjmů, a s výjimkou odměny pěstouna podle zákona o sociálně-právní ochraně dětí.

ab - Příjmy získané z náhrady mzdy (platu, odměny) za dobu prvních 14 dnů dočasné pracovní neschopnosti (karantény) podle § 192 odst. 2 zákoníku práce (kód ab)

• 29. 8. 2016 15:47

kouvila

Re: prosím mzdovky - definice přijmu
      Moc děkuji za reakci, tohle znám, to je tam napsáno, ale nevím co přesně se zahrnuje do těch příjmů ze závislé činnosti. Ona do toho a1 právě sečetla ČM a ty odvody do II. pilíře a mě se to nezdá a nevím, jestli to tam teda patří nebo ne. Já myslím, že ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).