Re: platba v lednu bez faktury-daň.evide
Dotaz je trochu zmatený, ale obecně (jedno zda vede účto nebo DE):
Nechte si předložit smlouvu o připojení nové budovy k síti s dodavatelem energie. My máme povinnost zaplatit poplatek stanovenou ve smlouvě s ČEZem, žádný další doklad k zaplacenému poplatku jsme nedostali. Poplatek je součástí pořizovací hodnoty budovy - v účetnictví na účet 042, v DE - nedávno to tady bylo vysvětleno. (Dotaz na výstavbu v několika letech). Já DE nevedu.
Re: platba v lednu bez faktury-daň.evide
Vedou daňovou evidenci, přebrala jsem externě účetnictví od více firem a mám právě i daňovou evidenci - je to starší program, kde se i daňové evidenci normálně nahazuje přes účty, proto se ptám takhle blbě, takže zkusím poprosit o smlouvu, pokud nějaká je, pokud není, zaúčtuji nedaňově. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
3. 10. 2016 12:46
dobrý den,
fyzická osoba vedoucí daňovou evidenci.
Mám tady úhradu z ledna, na doplatek elektrické přípojky v částce 10 000 kč u nové budovy - budova zatím ještě není zkolaudovaná - je to hozené na 042.
Paní žádnou fakturu nemá - co s platbou - původně jsem ji chtěla dát ke vstupní ceně budovy na 042 , ale pokud nemám žádný doklad , musím hodit jako nedaňový výdaj? děkuji