Re: zkušební doba
Musí se přesně spočítat dny, nelze jen tak na měsíce. Někdy to může vyjít, většinou ne. např. při přijetí od 1.11.2016 do 30.4.2017 máte první 3 měsíce celkem 92 dní, další 3 měsíce 89 dní, takže zkušební doba by mohla být nejdéle do 29.1.2017 nikoliv do 31.3.2017. (doufám, že to mám početně správně).
>>>>>Dobrý den, prosím je správně délka zkušební doby - 3
>>>>>měsíce při pracovním poměru na dobu určitou na 6
>>>>>měsíců?
>>>>>děkuji M.
>>>>
>>>>Ano.
>>>A nemusí ono to sedět i na dny? Krátký/dlouhý měsíc?
>>
>>Musí se přesně spočítat dny, nelze jen tak na měsíce.
>>Někdy to může vyjít, většinou ne. např. při přijetí
>>od
>>1.11.2016 do 30.4.2017 máte první 3 měsíce celkem 92
>>dní, další 3 měsíce 89 dní, takže zkušební doba by
>>mohla být nejdéle do 29.1.2017 nikoliv do 31.3.2017.
>>(doufám, že to mám početně správně).
>Děkuji, tohle jsem myslela.
takže zkušební doba by
>>mohla být nejdéle do 29.1.2017 nikoliv do 31.3.2017.
jsem z toho jelen, co je to za čísla?
Myslím si to tak, protože zkušební doba nesmí být delší, než je polovina sjednané doby trvání pracovního poměru. A co je doba trvání pracovního poměru - půl roku, což je stejně tak 6 měsíců, jako třeba leden až červen = 181 dní nebo květen až říjen = 184 dní. A protože zkušební doba NESMÍ přesáhnout polovinu sjednané doby trvání PP, tak se domnívám, že se opravdu musí měsíce přepočítat na dny a ty dělit 2.
Protože třeba kdyby PP trval jen 5 měsíců, tak jak jinak, než přepočtením na dny určíte polovinu z 5 měsíců ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 10. 2016 10:23
Dobrý den, prosím je správně délka zkušební doby - 3 měsíce při pracovním poměru na dobu určitou na 6 měsíců?
děkuji M.