Re: Nákup vozu POHODA - není na řádku 47
Vy jste zlatíčko, já jsem asi slepá a nenašla jsem tam nic jela jsem přes vyhledávač nejčastější dotazy. Prosím pěkně teďka volal šef, že si to rozmyslel a bude to auto občas používat k soukromím účelům max 20%. To uvedu na řádku 47 koeficient a na řádku 40 to pokrátím o 20%? Nikdy jsem to nedělala. Moc děkuji
Proč interní doklad, když je jen jedna faktura?
Nestačilo by do faktury do členění DPH uvést PDmaj ?
Jen byste musela mít zatrženo u přehledu členění DPH u tohoto kodu "nabízet"
Kód PDvlmaj se uvádí v případě, že k jednomu majetku je více dokladů.
Ale to je návod pro případy, kdy zařazujete majetek a současně již byl uplatněn odpočet DPH v předchozích Přiznání k DPH
Pokud jsem pochopila, tak tazatelka má jednu fakturu a potřebuje odpočet DPH uvést do Přiznání k DPH + současně uvést základ DPH uvést do řádku 47
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 10. 2016 13:17
Dobrý den prosím pěkně o radu. Pořídili jsme osobní automobil, který bude plně využíván k podnikání, kniha jízd bude řádně vedena. Zahrnula jsem do OM, odepisovat budu 5 let. V programu Pohoda se mi při vygenerování DP nepromítlo v řádku 47. Můžete mi prosím poradit co s tím? Moc děkuji Markéta