Re: Posedy a DPH
Ja vasi rozpolcenost chapu a taky bych se v tom asi stourala.
Ale faktura, jak uz tu bylo mnohokrat receno, neni v zakone definovana. Takze klidne muzu vystavit i pri soukromem prodeji papir, ktery se bude jmenovat faktura ...... a nebo prodejni list a je to totez. Ale taky by mi vadilo to cislo, ktere dava tusit, ze pochazi z "podnikatelske" ciselne rady.
Re: Posedy a DPH
Přenesená povinnost je na stavebně-montážní on Vám je někam montoval? Je to jako u oken pokud si je jen koupíte pak je to zatíženo DPH a pokud Vám je vmontují je vč. práce a pak je to přenesená. Pokud vám je chtěl dodat jako občan má na to právo, pak měl vše správně a nemusel uvést IČ, DIČ a klidně jako občan může využít formulář na fakturaci (měl se s Vámi předem domluvit a cena by měla být bez DPH). Pokud upravíte a na fakturu dáte DIČ a je plátcem DPH pak myslím, že jste měli zatížit DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
31. 10. 2016 17:18
Podnikatel FO plátce dPH nám prodal na fakturu 4 ks posedů stojících v lese.. Na faktuře neuvedl ani IČO ani DIČ a ještě napsal, že není plátce DPH. Pátráním a hovorem jsme došli k tomuto: podnikatel posedy nemá v účetnictví - nesouvisí s jeho podnikáním. Prodává nám je jako občan.
Já jsem ho tedy donutila dopsat na fakturu IČO i DIČ a fakturu dát do přenesené daňové povinnosti. Ale nejsem si jista, jestli mám pravdu. Asi kdyby prodal na smlouvu , tak bych vůbec nepátrala po tom zda to je či není podnikatel. Jak by to mělo být správně ? Děkuji za názory.