Re: změna zaměstnavatele
Dle mého - ukončit a u manžela nastoupit:
U Vás - Odhlášky SP, ZP jako zaměstnanec, proplatit dovolenou, odstupné, pokud je nárok. Odhlášky na SP, ZP a FÚ jako plátce daně - jako zaměstnavatel. Dále odhlásit Kooperativu. Udělat ELDP
U manžela - přihlášky SP, ZP jako zaměstnanec, SP, ZP, FÚ (plátce zálohové daně) a Kooperativa jako zaměstnavatel.
Opravte mě, jestli jsem na něco zapomněla...
Já se domnívám, že pokud nemají rozdělený majetek, nemůže manželovi provozovnu prodat, anžto manžel už ji vlastní
A co třeba tak, že já podnikání ukončím se všemi odhlášky, v dani z příjmů dodaním zásoby, závazky atd. A manžel si jen otevře další provozovnu a ty zásoby si dá jen do tabulky počáteční stav zásob bez prodeje, nešlo by to takhle? S tím, že zaměstnance normálně ukončím a zaměstná ho potom manžel???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
17. 11. 2016 12:05
Dobrý den, chtěla jsem se jak postupovat pokud jsem FO (ukončila jsem živnost) a svoji provozovnu prodávám manželovi. Ale mám jednoho zaměstnance, mohu ho převést na nového zaměstnavatele? Kde hlásit? Vystavuji při ukončení zaměstnavatele na OSSZ i evidenční list? A odstupné?