Re: Podepsane prohlaseni a presto strzen
Já bych to nechala tak a uplatnila vrácení daně v ročním zúčtování... Jen bych si dala pozor, aby další měsíc účetní slevu na poplatníka již dala... Pokud nastoupíte do zaměstnání v průběhu měsíce, tak většinou účetní slevu neuplatňují...
Já si nechávám v případě, že je nástup až v průběhu měsíce, do daňového prohlášení na 2. straně vepsat, že nebyl v tom měsíci jiný zaměstnavatel s podepsaným prohlášením. Jinak také uplatním slevu až od příštího měsíce. Ale pak se to všechno vyrovná v RZD nebo v přiznání.
Nikde jsem predtim nepracovala,byla jsem doma.Do potvrzeni jsem napsala,ze nebyl predchozi zamestnavatel.A co kdyz mi to neuplatni ani dalsi mesic.Jako ze 4000 se fakt zit neda.Myslela jsem,ze muze udelat nejakou opravu a tu dan mi vratit.To jako musim cekat az do brezna nez si udelam DP,protoze si ho delam sama,mam prijmy jeste z pronajmu bytu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 11. 2016 19:19
Dobry vecer,mohla bych se zeptat co mam delat?6.10 jsem nastoupila do zamestnani a 7.10 podepsala ruzovy papir a dolozila potvrzeni o invalidite.K memu prekvapeni jsem na vyplatni pasce zjistila,ze ucetni mi strhla zalohu na dan 1547,-Kc a neuplatnila slevu na poplatnika ani na invaliditu.Muzete mi nekdo rici proc a co s tim muzu delat?Misto 6.000 na vyplatu jsem dostala 4.500,-kc.Dekuji Martina