Pozemková úprava.....

• (neregistrovaný)

27. 11. 2016 14:27

V r.2010 byla u nás ukončena pozemková úprava. Prosím o radu, zda mám šanci ještě vzít některé věci zpět. V té době mi umíral muž a já měla tolik starostí, že jsem zřejmě nevěnovala pozornost tomu, že mně někdo pěkně podvede. Nyní jsem si nechala udělat první vyměření a zjistila jsem značné poškození. Ze staletých daných a zřetelných hranic, které byly předky respektovány, má sousedka ukrojených asi 500 m2, protože ustoupila další sousedce na cestu, chtěla náhradu, tak ji dali z mých pozemků, prý ji říkali, že to se mnou projednají. Nikdo se mnou nic neprojednával, určitě bych nesouhlasila. Dále vzali mi asi 800m2 na obecní cestu, ale paradoxně k mým pozemkům cesta nevede a tato je prakticky nepoužitelná pro zbylou plochu. Lesa jsme měli 800 m2, mám nyní 4000 m2 jako náhradu v terénu bez cesty a nepřístupném pro mechanizaci-jsme na Valašsku. Je prosím nějaká cesta zpět, nějaký opravný prostředek, nebo mám jen smůlu, protože někdo zneužil mé osobní tíživé situace.
    Moc děkuji tomu, kdo se mi ozve. Eva Marie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 11. 2016 15:43

pája

Re: Pozemková úprava.....
      tady vám paní asi těžko poradíme, chtělo by to jít za advokátem nebo notářem, ale je to již 6 let, bojím se, že tady asi bude hrát roli promlčení, no uvidíte.

• 28. 11. 2016 8:40

Lenka F. (neregistrovaný)

Re: Pozemková úprava.....
      Tady už se určitě nic nedá dělat, i když můžete to zkusit probrat s právníkem. Pozemkové úpravy vždy trvají delší dobu (někdy až rok), po kterou si můžou dotčení vlastníci vyjednat právě např. přesuny ploch, aby je měli v jednom celku (pokud je to možné), na ty kteří toho nevyužijí potom zbydou ty ostatní. Ani se snad nedá mluvit o zneužití vaší osobní situace, prostě se všechno událo v pro vás nevhodnou dobu. Termíny zahájení pozemkových úprav v daných katastrech se určují dopředu a někde ve vyšších orgánech Katastrálního nebo Pozemkového úřadu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).