Re: DPP nebo smlouva o dílo
Typ smluvního ujednání a jeho obsah jste měli dohodnout před započetím práce. Pokud jde o DPP, ta se uzavírá písemně a její povinnou součástí je mj. odměna, která zaměstnanci náleží. DPP je základním pracovněprávním vztahem, v němž je zaměstnanec podřízen zaměstnavateli a koná práci dle jeho pokynů (na rozdíl od práce, kterou koná OSVČ). Teď zpětně je těžké radit, nebyli jsme u toho, když jste práci domlouvali.
Děkuji za odpovědi.No právě, rozsah práce i cena byla stanovena před započetím, teprve při vystavení faktury mi toto sdělila jejich pani účetní(prý externí) , tak jsem se chtěl zeptat na názor ostatních.
...bylo to ústně, práce za cca 16tis.Já jen nechápu proč DPP vždyt i bytová družstva proplácí normálně faktury :) není to první družstvo nebo společenství vlastníku , pro které jsem něco vyrobil a vždy jsme max.uzavřeli Smlouvu o dílo ,když to bylo na větší částku peněz......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 11. 2016 9:00
Dobrý den, vykonal jsem určitou truhlářskou práci(jsem OSVČ) pro družstvo a jejich pani účetní mi tvrdí, že musím s nimi uzavřít Dohodu o provedení práce, jinak , že mi nemůže vyplatit peníze( má limit 120 Kč/hod).Já se domnívám, že bychom měli uzavřít Smlouvu o dílo. Děkuji moc za radu zkušenějším.