Re: prohlášení přepravy do EU
Nevím, já raději mám i potvrzovací dopis.
Přijde mi, že dodák mi může podepsat u nás na pobočce v ČR....
že to není důkaz o tom, že zboží překročilo hranici.
Počkejte na reakce ostatních
Dobrý den, já jsem byla na školení 2 týdny zpět a doporučovali písemné prohlášení. Pokud je více prodejů za měsíc může být i měsíční prohlášení. Podmínka pro osvobození je jasná : zboží bylo přepraveno do EU. Důkazy jsou na poplatníkovi, jinak doměření 21%DPH.
Záleží asi na konkrétní situaci a pracovníkovi FÚ. My jsme dokládali dodací listy, vozíme na různá místa v SRN každý den i 2 auta a asi by to bylo hrůza ještě psát potvrzovací dopisy. Dodací listy si přímo vyžádala paní z FÚ. Navíc si FÚ nechal předložit výpisy z našeho účtu, že jdou úhrady opravdu od něm. odběratele. Když jsem řekla že DL máme i přes 30 v měsíci, tak jich stačilo jen několik na ukázku. Nebyla to ale kontrola, jen výzva k odstranění pochybností. Bylo to několik měsíců za sebou, teď už nás nechávají v klidu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 11. 2016 10:28
Dobrý den. Nakoupili jsme zboží z SK a došlo mi k potvrzení Prohlášení přepravy do EU. Zboží jsme vezli našim autem..Jelikož prodáváme zboží do SK, musím toto prohlášení mít potvrzené od všech odběratelů v rámci EU?