Re: OT: ZET chaos pokračuje
Tak já jsem se během posledních 2 týdnů dohadovala s dalšími dvěma lidmi (nepodnikajícími), kteří tvrdili, jak je skvělé, že se podchytí daňové úniky. takže jich asi bude víc. Jeden z nich před lety provozoval obchod na vesnici, tak jsem mu připomněla, jak by asi jemu vyhovovalo dělat EET. To už připustil, že to asi podnikatele obtěžovat bude.
nikdo si nic neslibuje - jen reklamní kampaň, akorát naši zákonodárci musí vyvíjet nějakou činnost a že schválí nějakou blbost - vždyť oni
nemusí rozumět tomu co schvalují , stejně by to dopadlo kdyby zákony schvalovali zastupitelé obcí a měst -
jak říkal Ringo Čech - nevím zda by l poslanec nebo senátor - ale každý si hrabe jen na svém písečku a opravdu ti lidi skoro ničemu nerozumí
a oni si žijí ve svém světe - vždyť jsou ve všech možných dozorčích radách a tam se sypou miliony
a je paradox že máme 200 poslanců - vždyť se někdy nedokážou domluvit 2 lidi
ale my tady stejně nic nevyřešíme
jak říkal jeden poslanec - nestěžuj si a jdi do politiky tam se o tebe postarají a velmi dobře
Ale ne každý je nadán hroší kůží a je schopen rektálního alpinismu jako naši poslanci. Připusťme, že mezi nimi mohou být i výjimky. :-)
Onehdá jsem viděl hlasování v Poslanecké sněmovně a tam jejich loutkovodiči poslancům předcvičovali, jak mají hlasovat. Úplně by stačili jen vedoucí poslaneckých klubů, kterým jak mají hlasovat sdělí stranické sekretariáty, kterým to sdělí lobbisté.
Hezký den!
>>>Chaos v
>>>>aplikaci
>>>>ZET
>>>>pokračuje:
>>>
>>>https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/roztrzka-kvuli-eet-sobotka-chce-od-babise-vysvetleni-ten-pujde-rovnou-do-snemovny-7025
>>>
>>>Ve druhé reportáži jsou předložena dvě stanoviska
>>>dvou
>>>malých hospodských, asi pro vyváženost jedna hospoda
>>>končí, druhá pokračuje ZET navzdory.
>>>
>>>U druhého hospodského nevím, zda si nedělal psinu. Na
>>>otázku, co říká zavedení evidence tržeb odpověděl
>>>něco
>>>v tom smyslu, že když jde o 18 miliard, tak je to
>>>potřeba. To by byl čtvrtý člověk v ČR, který tomu
>>>věří.
>>>
>>>Hezký den!
>>Tak já jsem se během posledních 2 týdnů dohadovala s
>>dalšími dvěma lidmi (nepodnikajícími), kteří tvrdili,
>>jak je skvělé, že se podchytí daňové úniky. takže
>>jich
>>asi bude víc. Jeden z nich před lety provozoval
>>obchod
>>na vesnici, tak jsem mu připomněla, jak by asi jemu
>>vyhovovalo dělat EET. To už připustil, že to asi
>>podnikatele obtěžovat bude.
>Dobrý den,nevím co si kdo slibuje od EET, ale u nás v
>okolí Jablunkova Moravskoslezský kraj, už zavřeli
>10hospod.
Podle AB ten kdo skončí, tak podváděl. Divím se, že už ho někdo nežaloval.
Hezký den!
šedá ekonomika táhne bílou
Zdravím v předvečer makroekonomické bouře,
asi nebudu první, kdo prolomí toto tabu - se všemi daněmi, odvody, revizemi, školeními atd. nelze některé podniky vůbec provozovat. Takže skončí a některé budou určitě chybět.
A druhé tabu - ten, kdo bere peníze na dřevo, bývá ideání keynesiánský spotřebitel, jde a do příští výplaty všechno utratí. To se teď změní, někteří skončí úplně a začnou peníze pobírat od státu a ti ostatní patrně začnou utrácet jinak. Takže konec luxusnímu zboží, dovoleným mimo Evropu, novému mobilu každý rok, ale třeba i onomu oficiálně neexistujícímu nadstandardu ve zdravotnictví. A to už není šedá ekonomika.
Nehodnotím, jestli je to dobře neco špatně, půjde to postupně, ale očekávám, že díky tomuto demultiplikačnímu efektu z těch očekávaných 18 mld. navíc moc nezbyde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 11. 2016 13:05
Chaos v aplikaci ZET pokračuje:
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/roztrzka-kvuli-eet-sobotka-chce-od-babise-vysvetleni-ten-pujde-rovnou-do-snemovny-7025
Ve druhé reportáži jsou předložena dvě stanoviska dvou malých hospodských, asi pro vyváženost jedna hospoda končí, druhá pokračuje ZET navzdory.
U druhého hospodského nevím, zda si nedělal psinu. Na otázku, co říká zavedení evidence tržeb odpověděl něco v tom smyslu, že když jde o 18 miliard, tak je to potřeba. To by byl čtvrtý člověk v ČR, který tomu věří.
Hezký den!