Re: přivýdělek
Řiká se že s postovstí nejdál dojdeš...... a vy budete asi ten případ. Fascinuje mě co jste sem napsala i ta myšlenka být poctivá. Neznám ovšem člověka který by něco takového chtěl legalizovat ba ještě z toho platit i daně. ...... Já bych objednával vesele dál a až by mě to začali vozit po kamionech poslal bych sekretářku na Fú nahlasít svoji novou živnost. :-)
ročně si můžete bez živnosti vydělat 30tis Kč ovšem musí se jednat pouze o příležitostnou činnost, prodej plenek tuto definici nesplňuje
Jistě, pravděpodobnost je malá, ale pokud je paní uvedená na fakturách jako odběratel....... není nedohledatelná.
Asi bych to v jejím případě zlegalizovala a pokračovala dál, dokud bude na rodičáku, bude podnikání vedlejší, při tak nízkých částkách výdělku daň nulová, SP žádné, jen ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 11. 2016 21:59
Dobrý den,
prosím o radu, jsem na rodičovské dovolené, mám tři děti, na internetu jsem si našla dodávku levnějších dětských plenek. Jelikož jsem s nimi byla spokojená doporučila jsem je i kamarádkám, ovšem se stalo, že kamarádek přibývalo a objednávek také, vše bylo na mě a kamarádky mi to proplácely, nakonec jsem dostávala různé slevy a zůstávalo mi ze všeho tak 1.000,- až 2.000,- Kč měsíčně, potom mi došlo, že to vlastně je nějaký příjem, tak jsem veškeré kontakty a objednávky zrušila. Rozhodně jsem to nedělala pro žádný zisk na žádnou dohodou nebo něco podobného. Celkem za to zprostředkování jsem si ale vydělala 14.000,- Kč. Mám to nějak zdanit nebo si můžu "vydělat" něco málo do určité výše? A v případě zdanění jak mám postupovat mám jenom faktury od dodavatele plenek a částky od kamarádek připsané na účet.
Děkuji za radu