Re: Ukončení PP - odhlášky ZP a MSSZ
Dobrý den,
podle mě je poslední den na odhlášení je zítra (hlásí se do 8 dnů) a pokud pošlete přes datovku, bude doručeno okamžitě.
Zpravidla se ihned po odeslání zobrazí dodejka, kde je uvedeno: Datová zpráva byla dodána do datové schránky příjemce. Je-li příjemcem datové zprávy orgán veřejné moci vystupující v postavení orgánu veřejné moci, byla datová zpráva tímto okamžikem doručena.
A za nějakou dobu (max. 2. den) se mi dodejka změní na doručenku, kde je uvedeno:
Přihlásila se pověřená osoba s právem přístupu ke zprávě ve smyslu § 8, odst. 6 zákona č. 300/2008 Sb., v platném znění. Datová zpráva je nyní doručena.
Případné dřívější datum doručení fikcí nebo doručení dodáním do schránky orgánu veřejné moci není dotčeno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 12. 2016 12:21
Dobrý den,
pokud zaměstnanec ukončil ve zkušebce PP k 30.11.2016, tak mám dnes poslední den na odhlášení a pokud bych to poslala přes datovku v PDF ZP a v xml MSSZ, tak se bere datum asi až jim to přijde že? Takže dnes musím donést osobě?
Děkuji