Re: překážky placené průměrem
představte si, že by celý měsíc měl zaměstnanec dovolenou a vyšel mu na jeden den svátek, také by měl svátek zaplacený při měsíční mzdě mzdou a ne náhradou, tady je to stejné, jenom místo náhrady za dovolenou, má náhradu za překážky na straně zaměstnavatele, tak to alespoň chápu já, třeba má někdo jiný názor
protože jsem si nebyla jistá a nikdo další se nepřidal, hledala jsem a našla toto, snad se podaří otevřít:
http://www.pamprofi.cz/33/prechod-z-nerovnomerne-rozvrzene-na-rovnomerne-rozvrzenou-pracovni-dobu-uniqueidmRRWSbk196FNf8-jVUh4Ep1xO6B_HF2wfIGYqakUOGoM3dfcNEkvuA/?version_year=2013
aha, tak umažu všechno nahoře, abych mohla vložit odkaz i když nebude celý, ale jenom podstatná věc
Překážka v práci na straně zaměstnavatele a státní svátek
3.8.2011, JUDr. Věra Bognárová, Zdroj: Verlag Dashöfer
Dotaz
Zaměstnanec obdržel výpověď od zaměstnavatele z důvodu nadbytečnosti. Během dvouměsíční výpovědní doby zůstane doma a bude mu vyplácena náhrada mzdy za překážku na straně zaměstnavatele. V této době bude jeden pracovní den svátek. Bude za svátek vyplacena také náhrada mzdy za překážku na straně zaměstnavatele, nebo náhrada mzdy za svátek (mzda u zaměstnance je měsíční)?
Zaměstnanci náhrada mzdy nebo platu z důvodu překážky v práci podle § 208 ZP přísluší i za dobu svátku, pokud tento svátek připadne do jinak obvyklého dne, kdy by měl zaměstnanec pracovat, a to proto, že rozhodující je důvod, pro který zaměstnanec nepracuje, a tím je existující překážka v práci na straně zaměstnavatele, která existuje ode dne zrušení pracovního místa přijatou organizační změnou do skončení pracovního poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 12. 2016 7:40
dobrý den, můžete mi prosím poradit? Zaměstnanec má překážky § 208 ZP celý listopad, měsíční mzda, zadala jsem mu překážky od 1.11-30.11., ale systém mu na 17.11. vyhodil na ten den měsíční mzdu. Je to správně ? domnívám se, že by měl mít také překážky ..? Svátek u měsíčních mezd, pokud připadne na prac.směnu není placený průměrem, je tu nekrácená měsíční mzda. Nejsem si zcela jista, zda na 17.11. by měl mít měsíční mzdu a ne překážky. Jaký je prosím váš názor? moc děkuji