Re: Zaměstnání na RD a odstupné
Nevím, co je na tom specifického, jedná se o běžnou změnu toho, co bylo s vámi dohodnuto. Tato změna se realizuje formou dohody o změně PS, pokud na ni přistoupíte, už nebudete nadbytečná. Pro zaměstnavatele nebude dán výpovědní důvod, samozřejmě žádné odstupné nedostanete. V případě, že by zaměstnavatel někdy v budoucnu zrušil i to pidi pracovní místo, odstupné by se vám počítalo s tohoto kratšího úvazku.
Rodičovský příspěvek s vaším zaměstnáním nijak nesouvisí.
Podívejte, myslím, že se vše dá říct slušně. Pokud mi nechcete poradit, prostě to nedělejte.
A to, na co jsem se ptala, zní, jestli stačí dohoda, abych nepřišla o RD a následně pravděpodobně odstupné a zároveň ale mohla zastupovat v případě potřeby firmu vůči třetím osobám.
Rodičovská dovolená je název volna u zaměstnavatele, rodičovský příspěvek je dávka státní sociální podpory. Tyto 2 věci spolu nesouvisí.
O co tedy vlastně nechcete přijít?
Pokud o odstupné, tak nástupem na kratší úvazek se pak případné odstupné v budoucnu bude počítat z kratšího úvazku. A samozřejmě nástupem na kratší úvazek skončí rodičovská dovolená.
Pokud se týká nástupu na jiný druh smlouvy, např. dohodu o provedení práce, pak tu nemůžete vykonávat u zaměstnavatele na stejnou činnost, jako je pracovní poměr.
A co se týká zastupování vůči střetím stranám, tam je to přece na tom, jakou plnou moc Vám zaměstnavatel udělí, to nemá souvislost s druhem smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
8. 12. 2016 11:09
Dobrý den,
mám specifický dotaz. Jsem na RD, ta mi končí 14. 11. 2017. Z práce mi nabídli zkrácený úvazek jen na 8 hodin týdně na to samé místo. Zajímalo by mě, jakou formou to ošetřit smluvně? Dohodou? Je možné, že budu muset firmu zastupovat vůči třetím osobám a to na dohodu asi není úplně vhodné.
Dále mě zajímá, jak je to pak s odstupným? Bohužel v této práci již pro mě nebude místo, pouze na těch 8 h týdně. Což pro mě samozřejmě není výhodné.
Zajímá mě tedy, jestli nepřijdu o odstupné, pokud teď začnu již teď pracovat?
Děkuji za odpověď.