Re: Krácení DPH na vstupu
tak přijatá plnění vztahující se k osvobozeným plněním uvedeným na ř. 50 jsou bez nároku na odpočet
Re: Krácení DPH na vstupu
A jelikož jsme faktury osvobozené od DPH začali vystavovat až v srpnu, za jaké období se bude vypočítávat zálohový koeficient z celého roku nebo jen od srpna? Pokud z celého roku tak musím krátit plnění u všech DPH na vstupu za celý rok? Děkuji moc za trpělivost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 12. 2016 17:40
Dobrý večer, účtuji firmu, která vystavuje faktury, které jsou osvobozeny od daně bez nároku na odpočet (akreditované kurzy), ale většina vydaných faktur je s 21% DPH . Budu muset krátit DPH na vstupu u všech přijatých plnění? Např. v listopadu firma nakoupila zboží z Polska a nevím, jestli u této faktury použiji krátit plnění.
Ještě jedna věc, až v srpnu jsme začali vystavovat faktury osvobozené od DPH, od jakého období budu krátit plnění a za jaké období budu počítat zálohový koeficient. Děkuji za rady, setkala jsem se s tím poprvé a ikdyž jsem pročetla zákon a další články, není mi všechno jasné.