Re: insolvence výpočet
Oba pracovní vztahy se přece zdaní součtem, vyjde jedna daň, vyjde jeden čistý výdělek. A z něj se odečte nezabavitelné minimum a vypočítá srážka (stejně jako přednostní exekuce).
Třeba ve Vašem programu programátoři nastavili ten výpočet trochu složitě, ale výsledek musí vyjít stejný, jako při výpočtu, o kterém píšu.
právě, že ne, daň se celá odečte z hl.poměru a soc. a zdrav.se odečítá z každého poměru zvlášť, pro výpočet insolvenční srážky se počítá zvlášť čistá mzda hlavního poměru, tam se uplatní nezabavitelná částka a zvlášť vedl.poměru, tam se počítá děleno 3 krát 2, tímto výpočtem zbyde zaměstnanci na vedlejšáku vždy 1/3, ale kdyby se čisté mzdy sčítali, tak by většinou o tu 1/3 přišel, díky tomu, že by překročil zabavitelnou částku bez omezení
proto bych ráda znala nějaký podklad pro správný výpočet, už jsem hledala, ale nic jsem nenašla
děkuji moc za rady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 12. 2016 12:52
Dobrý den,
prosím moc o radu, řeším správný výpočet insolvenční srážky při souběhu PP a DPČ, PC mi počítá každý pracovní poměr zvlášť, neví někdo odkaz na nějaký paragraf, kde by byl správný postup výpočtu při souběhu dvou pracov.poměrů