Re: EET-zverimex-údaje na účtence
Již nyní na Vás dopadají §§ Zákona č. 634/1992 Sb.
§ 16
(1) Na žádost spotřebitele je prodávající povinen vydat doklad o zakoupení výrobku nebo o poskytnutí služby s uvedením data prodeje výrobku nebo poskytnutí služby,
o... j.a.k.ý..... .v.ý.r.o..b.e.k. .....nebo o jakou službu... .s.e.. ..j.e.d.n.á.... a za jakou cenu byl výrobek prodán nebo služba poskytnuta, spolu s identifikačními údaji prodávajícího obsahujícími jméno a příjmení nebo název nebo obchodní firmu, případně název prodávajícího, jeho identifikační číslo osoby, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak.
(2) Při prodeji výrobků s následnou dodávkou musí doklad obsahovat také místo určení a datum dodávky.
(3) Při prodeji použitých nebo upravovaných výrobků, výrobků s vadou nebo výrobků, jejichž užitné vlastnosti jsou jinak omezeny, musí být tyto skutečnosti v dokladu zřetelně vyznačeny.
Re: ZET-zverimex-údaje na účtence
Co má být na čtence pro účely ZET stanoví § 20 ZET.
Co má být na účtence pro účely ČOI stanoví zákon 643/1992 Sb. a to již dlouho bez ohledu na nový ZET.
Další požadavky stanoví ZDPH a živnostenský zákon.
Doporučuji udělat průnik požadavků jednotlivých zákonů a pro jistotu vše uvádět na účtence. Pokutu můžete dostat od různých státních orgánů. Státní orgány nabírají stovky nových lidí aby pokutování zvládly. Nějak se ty miliardy vybrat musí.
Naštěstí se požadavky jednotlivých zákonů dost překrývají.
Hezký den!
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1453706
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 12. 2016 10:42
Dobrý den, prosím o radu - mám malý krámek s potřebami pro zvířata, na účtence jsem doteď měla jen částky za zboží a konečný součet.-- je pravda, že až pro mě bude platit zákon o eet, musí na účtence být uvedena slovně každá položka - kvůli ČOI??? takže si musím "někam" zavést zboží jmenovitě a každé zvlášť, děkuji za pomoc a radu