Re: prodloužení rodičovské dovolené
Jestliže nechcete nebo nemůžete den po 3. narozeninách dítěte nastoupit, je na vás, abyste PP ukončila dohodou nebo výpovědí. Zaměstnavatel nemá povinnost vám neplacené volno povolit a pokud do práce nenastoupíte, bude to považovat za neomluvenou absenci.
Rodičovská dovolená je maximálně do 3 let věku dítěte. Jestli pobíráte rodičovský příspěvek do 4 let, tak s tím nemá zaměstnavatel nic společného.
RD je maximálně do 3 let věku dítěte, žádné prodloužení už není možné. Neplacené volno vám zaměstnavatel není povinen umožnit. Takže, musíte vy sama ukončit pracovní poměr, pokud první pracovní den po 3. narozeninách dítěte nehodláte nastoupit do práce. A chtělo by to se se zaměstnavatelem domluvit, protože na dohodu není povinen přistoupit, takže případně dát výpověď tak, aby výpovědní doba uplynula ještě v době vaší RD do 3. let věku dítěte, což nevím jestli ještě stihnete, jinak byste musel ty 2 měs. výpovědní doby odpracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 12. 2016 11:11
jsem na rd do tří let věku dítěte....u zaměstnavatele mám smlouvu na dobu neurčitou..... Nyní jsem se rozhodla, že chci zůstat doma do čtyř let věku dcery.... Napsala jsem žádost zaměstnavateli o prodloužení, ale odepsal mi, že s tím nesouhlasí, ať si domluvim nástup nebo ukončení pracovního poměru u nich.... Ptám se, můžou se mnou ukončit pracovní poměr nyní nebo až za ten rok, až mu bude končit za prodloužená rd?