Prodloužení rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

16. 12. 2016 11:11

jsem na rd do tří let věku dítěte....u zaměstnavatele mám smlouvu na dobu neurčitou..... Nyní jsem se rozhodla, že chci zůstat doma do čtyř let věku dcery.... Napsala jsem žádost zaměstnavateli o prodloužení, ale odepsal mi, že s tím nesouhlasí, ať si domluvim nástup nebo ukončení pracovního poměru u nich.... Ptám se, můžou se mnou ukončit pracovní poměr nyní nebo až za ten rok, až mu bude končit za prodloužená rd?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 12. 2016 11:26

Líba (neregistrovaný)

Re: prodloužení rodičovské dovolené
      Jestliže nechcete nebo nemůžete den po 3. narozeninách dítěte nastoupit, je na vás, abyste PP ukončila dohodou nebo výpovědí. Zaměstnavatel nemá povinnost vám neplacené volno povolit a pokud do práce nenastoupíte, bude to považovat za neomluvenou absenci.

• 16. 12. 2016 11:36

aaaqqqaaa (neregistrovaný)

Děkuji paní Libo.... Myslela jsem si, že mi neplacené volno umožnit musí s tím, že v den čtvrtých narozenin dcery mi bude automaticky ukončen pp.... Ale že se mnou v prubehu čerpání rd ukončit nemůže....

• 16. 12. 2016 11:40

Líba (neregistrovaný)

Rodičovská dovolená je maximálně do 3 let věku dítěte. Jestli pobíráte rodičovský příspěvek do 4 let, tak s tím nemá zaměstnavatel nic společného.

• 16. 12. 2016 11:36

all (neregistrovaný)

RD je maximálně do 3 let věku dítěte, žádné prodloužení už není možné. Neplacené volno vám zaměstnavatel není povinen umožnit. Takže, musíte vy sama ukončit pracovní poměr, pokud první pracovní den po 3. narozeninách dítěte nehodláte nastoupit do práce. A chtělo by to se se zaměstnavatelem domluvit, protože na dohodu není povinen přistoupit, takže případně dát výpověď tak, aby výpovědní doba uplynula ještě v době vaší RD do 3. let věku dítěte, což nevím jestli ještě stihnete, jinak byste musel ty 2 měs. výpovědní doby odpracovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).