Re: Odpisy OA - možnosti
Havárie auta odpisy neovlivní, pokud by ta závada opravitelná.
Předpokládám, že vedete DE. Tím, že jste si loni odpisy neuplatnil, posunul jste odpisování o rok, takže letos můžete uplatnit odpisy v prvním roce odpisování.
Daňové odpisy se nepočítají na měsíce, ale ročně.
A jestli si vůbec můžete odpis za auto na úvěr uplatnit záleží na znění úvěrové smlouvy.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1441650
Rovnoměrný odpis 39.907 = 362.789*0,11
zrychlený odpis 72.558 = 362.789/5
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 12. 2016 8:48
Dobrý den, prosím o radu ohledně odpisovaní automobilů. V minulém roce jsem pořídil OA a transportér. Vyhotovil jsem odpisový plán ale neuplatnil daňové odpisy. V tomto roce budu mít vysoký zisk a potřeboval bych využít co nejvyšší částku, kterou mohu ohledně odpisů uplatnit. Můžete mi poradit, jak postupovat?
OA jsem kupoval ojetý od Ivacaru, částečně byl placen úvěrem od Škofinu, pořizovací cena bez dph byla 362789kč. Zařazen do užívání byl v březnu 2015.
Rovnoměrné mi vyšly na 33.255Kč za 10měs 2015
zrychlené na 60.465kč za 10 měs 2015. Je to tak správně? Mohu je ještě nějak navýšit? Odpisy za 2016 uplatním až za rok 2017?
Tento rok byl bouraný, ovlivní to nějak odpisy?