Re: KH u Ústavního soudu
https://www.novinky.cz/domaci/424116-kontrolni-hlaseni-se-zmeni-ustavni-soud-castecne-vyhovel-stiznosti-senatoru.html
Zajímalo by mne, jaký postih čeká toho právního analfabeta co navrhl 2 protiústavní odstavce do ZDPH.
Prý AB bude stát řídit jako firmu. Ve firmě by si takový diletant neznající Ústavu a LZPS už neškrtl.
Hezký den!
S ústavností schvalovaných zákonů si naši zákonodárci přece už dlouho nelámou hlavu.
V citovaném nálezu mne zaujal bod 73, který by se téměř beze změny dal použít i na ZET v souvislosti s požadavkem na zaslání zprávy nejpozději v okamžiku uskutečnění evidované tržby uskutečněné on-line platební kartou. Nerealizovatelné, přesto uzákoněné.
Bohužel ústavní stížnost na ZET je z jiných důvodů. Ale pokud by doc. Koudelka měl chuť, tak by asi uspěl.
AB bude mít asi trochu zkažené Vánoce, tolik chce pomáhat podnikatelům a nyní mu do toho ÚS hodí vidle.
Ale Zeman mu dal dáreček pod stromeček, vetoval Lex AntiBabiš.
Hezký den!
precedens - konec metodik
Paní Schillerová se v nějakém rozhovoru nechala slyšet, že by nejradši všechno řešila formou metodik, protože je to pro ně nejlepší. Jen jestli to svoje JUDr. nedělala korespondenčně od holiče, vzhledem k četnosti změn účesu tam musí trávit moře času.
Re: precedens - konec metodik
Když jí to klape v práci jako dobře namazaný stroj (např. Kombajn), tak proč by nemohla vysedávat u holiče?
Možná o práci kadeřnic ví více, než o tom, že existuje nějaká Ústava či LZPS, které ji jen zdržují v její bohulibé činnosti ve prospěch některých.
Bez výběru daní od všech nejsou dotace pro některé!!
Hezký den!
MF konečně dostalo aspoň trochu na p...
Léta stejný účes mám já, náměstíčko a kolem usychající milimetrový trávník. Nevím, ženy mají určitě jiná měřítka, ale když si všimne chlap.... Jak kdo lpí na účesu (vzhledu obecně) a jak často ho mění vypovídá o jeho charakteru, ve zkratce nakolik zdůrazňuje svoje ego a nakolik ideu, jímž nositelem je.
Ale to není tak podstatné, hlavní je, že MF/GFŘ konečně dostaly trochu po zadnici - ÚS zrušil dvě nejvíce pulzující blbosti u KH, obě byly z mnoha stran připomínkovány a u obou si MF/GFŘ dál mlely svou. Další, byť ne-neústavní. ale stejně blbosti tam zůstaly (měsíční KH pro kvartální plátce, podané KH potvrzené po lhůtě=vůbec nepodané).
Trochu si rýpnout je pochopitelná reakce od těch, kterým dal ÚS za pravdu a kteří byli dosud ignorováni - a je právě otázka, jestli nebyli ignorováni právě a jen kvůli něčímu egu.
Re: MF konečně dostalo aspoň trochu na p
Hezky napsáno, osobně nic proti 1234a nemám(každý má nárok na svů názor-ať je jakýkoliv) a svým způsobem jsem rád, že to tady někdo sleduje i z té druhé strany(i když pozdě). Škoda snad jen toho, že toto skvělé diskuzní forum nesledoval nikdo z jejích nadřízených, když se připravovalo KH a EET. To už je ale jedno.
Můj názor je, že obojí je neskutečný paskvyl, který bude v konečné fázi úplně k ničemu(krom těch úžasných informací pro FS)
a žádný větší finanční efekt se konat nebude. Čas ukáže, zatím to stojí jen čas a peníze.
No nebyl bych si tím docela jist, že čas ukáže. Nesmíme zapomenout, že na statistiku rozvoje ekonomiky má vláda také monopol. A když tu statistiku dělá, dělá ji především pro ospravedlnění své existence, takže ty efekty, které nejsou příznivé, se zašmudlají s jinými příznivými. Nevěřím statistice, kterou si sám nezfalšuji.
statistika - pořád je to stejné - musí se napsat to co chce vrchnost - pokud napíšeme pravdu okamžitě jsme upozornění, že to tak nechtějí
- je to jak za komančů taky jsou určeny "ukazatele" a ty musí být splněny
a všichni víme, že ve všem se dají dělat podvody a dělají se
KH u ustavního soudu - je paradox, že lidé, kteří schvalují tyhle všechny paskvily nenesou žádnou zodpovědnost a pořad vymýšlejí hovadiny - vždyť jsou za to placeny - kdy tohle někdo zastaví ??????????
nikdo, protože mají pocit,že poddaní by neměli co dělat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 12. 2016 14:53
Zajímavé čtení:
http://www.usoud.cz/fileadmin/user_upload/Tiskova_mluvci/Publikovane_nalezy/2016/Pl._US_32_15_na_web.pdf
U Ústavního soudu ještě leží ZET.
Hezký den!