Re: špatně název odběratele na dokladu
No paní na úřadě (vyúčtování dotace)mi vyhodila fakturu na 700,-, kde nemáme uvedený celý název firmy, bránila jsem se tím, že se jedná o zjedn.DD, ale neprošlo... Daňový poradce mi sdělil, že pokud se jedná o fakturu, platbu přes účet, měla by mít náležitosti daňového dokladu... ale to zákon nikde neříká, pouze že do 10tis. se může jednat o zj.DD.
Tak by mi zajímalo, zda můžu mít faktury do 10 tis. bez hlavičky příjemce.
lze, ale náklady na dokazování ...?
Zdravím,
u dotací je to neprůstřelné, co řekne úředník platí, zákony nezákony;-) Stalo se mi to při kontrole, jako odběratel byl uveden jednatel. A protože měl ještě jedno sro i živnost, berušky nám s úsměvem navrhly, že si tedy prověří i obě tyto firmy, jestli to nemá uplatněné tam. Vzali jsme to sportovně a vzdali jsme se práva prokazovat.
Re: lze, ale náklady na dokazování ...?
Zákon o dani z přidané hodnoty. Komentář - 6. aktualizované vydání
Od autorů: Olga Holubová,Milena Drábová,Milan Tomíček
k odst. 5
strana 635 a 636
bod 40., bod 41.
Zkuste si to načíst
https://books.google.cz/books?id=QBoHCgAAQBAJ&pg=PA635&lpg=PA635&dq=CHYBN%C3%89+N%C3%81LE%C5%BDITOSTI+DA%C5%87OV%C3%89HO+DOKLADU&source=bl&ots=Gm83UdSWmR&sig=GI9i3W4k_xae6Kuyw1ZEAkHor6c&hl=cs&sa=X&ved=0ahUKEwjfuNjliIbRAhXDUhQKHUc4DQ04ChDoAQhKMAc#v=onepage&q=CHYBN%C3%89%20N%C3%81LE%C5%BDITOSTI%20DA%C5%87OV%C3%89HO%20DOKLADU&f=false
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 12. 2016 10:37
Obdrželi jsme fakturu, kde není uveden náš přesný název firmy, doklad je do 10.000,-, můžu se před úřady bránit, že se jedná o zjednodušený daňový doklad do 10.tisíc?