Re: špatně název odběratele na dokladu
No paní na úřadě (vyúčtování dotace)mi vyhodila fakturu na 700,-, kde nemáme uvedený celý název firmy, bránila jsem se tím, že se jedná o zjedn.DD, ale neprošlo... Daňový poradce mi sdělil, že pokud se jedná o fakturu, platbu přes účet, měla by mít náležitosti daňového dokladu... ale to zákon nikde neříká, pouze že do 10tis. se může jednat o zj.DD.
Tak by mi zajímalo, zda můžu mít faktury do 10 tis. bez hlavičky příjemce.
lze, ale náklady na dokazování ...?
Zdravím,
u dotací je to neprůstřelné, co řekne úředník platí, zákony nezákony;-) Stalo se mi to při kontrole, jako odběratel byl uveden jednatel. A protože měl ještě jedno sro i živnost, berušky nám s úsměvem navrhly, že si tedy prověří i obě tyto firmy, jestli to nemá uplatněné tam. Vzali jsme to sportovně a vzdali jsme se práva prokazovat.
Re: lze, ale náklady na dokazování ...?
Zákon o dani z přidané hodnoty. Komentář - 6. aktualizované vydání
Od autorů: Olga Holubová,Milena Drábová,Milan Tomíček
k odst. 5
strana 635 a 636
bod 40., bod 41.
Zkuste si to načíst
https://books.google.cz/books?id=QBoHCgAAQBAJ&pg=PA635&lpg=PA635&dq=CHYBN%C3%89+N%C3%81LE%C5%BDITOSTI+DA%C5%87OV%C3%89HO+DOKLADU&source=bl&ots=Gm83UdSWmR&sig=GI9i3W4k_xae6Kuyw1ZEAkHor6c&hl=cs&sa=X&ved=0ahUKEwjfuNjliIbRAhXDUhQKHUc4DQ04ChDoAQhKMAc#v=onepage&q=CHYBN%C3%89%20N%C3%81LE%C5%BDITOSTI%20DA%C5%87OV%C3%89HO%20DOKLADU&f=false
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 12. 2016 10:37
Obdrželi jsme fakturu, kde není uveden náš přesný název firmy, doklad je do 10.000,-, můžu se před úřady bránit, že se jedná o zjednodušený daňový doklad do 10.tisíc?