Re: kontrola z ÚP - nespokojený zaměstna
Co se stane, když je překročen výdělek - vyřadí vás z evidence, protože nesplníte podmínku vedení a zařazení do evidence, takže si to ohlídá zaměstnanec - není povinnost zaměstnavatele hlídat výdělek, pouze se s ním (mzdovou účetní)m m ů ž e t e domluvit, je to v zájmu zaměstnance.
Tak z toho, co je uvedeno, je zřejmé, že chyba byla na samotném počátku - co to je - co bude navíc, bude na dohodu její babičky? Nic jiného, než podvod. Neznáme bližší okolnosti, za jakých manažer hotelu hodlal tento podvod realizovat, nicméně uzavřené ujednání nebylo ze strany zaměstnavatele - hotelu naplněno. Černého petra tak má slečna, která s podvodným jednáním souhlasila a hodlala ze státu vylákat podporu v nezaměstnanosti, která jí nenáležela a navíc hodlá v tomto podvodu pokračovat.
>>>letou slečnu. S manažerem hotelu se dohodla, že je
>>>sice
>>>vedená na ÚP, ale že si může přivydělat do poloviny
>>>mininimální mzdy a co bude mít navíc, tak se bude
>>>dávat
>>>na dohodu její babičky. Paní která chystá podklady
>>>pro
>>>mě jako mzdovou účetní na toto ujednání zapomněla a
>>>nepohlídala jí výdělek a dala mi do podkladů větší
>>>příjem na tuto slečnu a to ve výši 7 tisíc korun.
>>>Tato
>>>slečna se nyní dožaduje, abych jí dala potvrzení pro
>>>ÚP o
>>>nižším výdělku. To jsem striktně odmítla s tím, že
>>>nemůžu potvrdit něco co není pravda. Po několika
>>>mailech,
>>>kde žadonila a prosila, abych jí potvrdila nižší
>>>příjem, který nebyl, přišla i s maminkou a začali
>>>vyhrožovat, že pokud nepotvrdíme, že na nás pošlou
>>>kontrolu.
>>>Dokonce mi dnes přišel od ní mail, že po poradě s
>>>právníkem, jsou nuceni na nás poslat kontrolu, že
>>>mzdová
>>>účetní musí hlídat výdělek zaměstnanců. Prosím o radu
>>>nebo názor, kdo je v právu. Já si myslím, že jako
>>>účetní
>>>nemám povinnost hlídat výdělek zaměstnanců na dohodu
>>>a
>>>nemusím ani vědět, jestli jsou na ÚP nebo ne. Děkuji.
>Tak z toho, co je uvedeno, je zřejmé, že chyba byla na
>samotném počátku - co to je - co bude navíc, bude na
>dohodu její babičky? Nic jiného, než podvod. Neznáme
>bližší okolnosti, za jakých manažer hotelu hodlal tento
>podvod realizovat, nicméně uzavřené ujednání nebylo ze
>strany zaměstnavatele - hotelu naplněno. Černého petra
>tak má slečna, která s podvodným jednáním souhlasila a
>hodlala ze státu vylákat podporu v nezaměstnanosti,
>která jí nenáležela a navíc hodlá v tomto podvodu
>pokračovat.
Paní VH, všechno co píšete, je pravda a nedá se s tím než souhlasit, že takto to být nemělo. Nicméně v této situaci - myslím, že není snad
takový problém mzdy opravit.
Nevím proč bohužel pro slečnu. Celá původní dohoda byla podvodem, tak proč bohužel. Nebo fakt se podvádění stává standardním chováním ? A když ten podvod nevyjde, tak budeme toho, kdo chtěl podvádět, litovat ? Neuvěřitelné, kam až se dá klesnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 12. 2016 21:15
Zaměstnali jsme na dohodu o provedení práce 25.-ti letou slečnu. S manažerem hotelu se dohodla, že je sice vedená na ÚP, ale že si může přivydělat do poloviny mininimální mzdy a co bude mít navíc, tak se bude dávat na dohodu její babičky. Paní která chystá podklady pro mě jako mzdovou účetní na toto ujednání zapomněla a nepohlídala jí výdělek a dala mi do podkladů větší příjem na tuto slečnu a to ve výši 7 tisíc korun. Tato slečna se nyní dožaduje, abych jí dala potvrzení pro ÚP o nižším výdělku. To jsem striktně odmítla s tím, že nemůžu potvrdit něco co není pravda. Po několika mailech, kde žadonila a prosila, abych jí potvrdila nižší příjem, který nebyl, přišla i s maminkou a začali vyhrožovat, že pokud nepotvrdíme, že na nás pošlou kontrolu. Dokonce mi dnes přišel od ní mail, že po poradě s právníkem, jsou nuceni na nás poslat kontrolu, že mzdová účetní musí hlídat výdělek zaměstnanců. Prosím o radu nebo názor, kdo je v právu. Já si myslím, že jako účetní nemám povinnost hlídat výdělek zaměstnanců na dohodu a nemusím ani vědět, jestli jsou na ÚP nebo ne. Děkuji.