Re: kontrola z ÚP - nespokojený zaměstna
Co se stane, když je překročen výdělek - vyřadí vás z evidence, protože nesplníte podmínku vedení a zařazení do evidence, takže si to ohlídá zaměstnanec - není povinnost zaměstnavatele hlídat výdělek, pouze se s ním (mzdovou účetní)m m ů ž e t e domluvit, je to v zájmu zaměstnance.
Tak z toho, co je uvedeno, je zřejmé, že chyba byla na samotném počátku - co to je - co bude navíc, bude na dohodu její babičky? Nic jiného, než podvod. Neznáme bližší okolnosti, za jakých manažer hotelu hodlal tento podvod realizovat, nicméně uzavřené ujednání nebylo ze strany zaměstnavatele - hotelu naplněno. Černého petra tak má slečna, která s podvodným jednáním souhlasila a hodlala ze státu vylákat podporu v nezaměstnanosti, která jí nenáležela a navíc hodlá v tomto podvodu pokračovat.
>>>letou slečnu. S manažerem hotelu se dohodla, že je
>>>sice
>>>vedená na ÚP, ale že si může přivydělat do poloviny
>>>mininimální mzdy a co bude mít navíc, tak se bude
>>>dávat
>>>na dohodu její babičky. Paní která chystá podklady
>>>pro
>>>mě jako mzdovou účetní na toto ujednání zapomněla a
>>>nepohlídala jí výdělek a dala mi do podkladů větší
>>>příjem na tuto slečnu a to ve výši 7 tisíc korun.
>>>Tato
>>>slečna se nyní dožaduje, abych jí dala potvrzení pro
>>>ÚP o
>>>nižším výdělku. To jsem striktně odmítla s tím, že
>>>nemůžu potvrdit něco co není pravda. Po několika
>>>mailech,
>>>kde žadonila a prosila, abych jí potvrdila nižší
>>>příjem, který nebyl, přišla i s maminkou a začali
>>>vyhrožovat, že pokud nepotvrdíme, že na nás pošlou
>>>kontrolu.
>>>Dokonce mi dnes přišel od ní mail, že po poradě s
>>>právníkem, jsou nuceni na nás poslat kontrolu, že
>>>mzdová
>>>účetní musí hlídat výdělek zaměstnanců. Prosím o radu
>>>nebo názor, kdo je v právu. Já si myslím, že jako
>>>účetní
>>>nemám povinnost hlídat výdělek zaměstnanců na dohodu
>>>a
>>>nemusím ani vědět, jestli jsou na ÚP nebo ne. Děkuji.
>Tak z toho, co je uvedeno, je zřejmé, že chyba byla na
>samotném počátku - co to je - co bude navíc, bude na
>dohodu její babičky? Nic jiného, než podvod. Neznáme
>bližší okolnosti, za jakých manažer hotelu hodlal tento
>podvod realizovat, nicméně uzavřené ujednání nebylo ze
>strany zaměstnavatele - hotelu naplněno. Černého petra
>tak má slečna, která s podvodným jednáním souhlasila a
>hodlala ze státu vylákat podporu v nezaměstnanosti,
>která jí nenáležela a navíc hodlá v tomto podvodu
>pokračovat.
Paní VH, všechno co píšete, je pravda a nedá se s tím než souhlasit, že takto to být nemělo. Nicméně v této situaci - myslím, že není snad
takový problém mzdy opravit.
Nevím proč bohužel pro slečnu. Celá původní dohoda byla podvodem, tak proč bohužel. Nebo fakt se podvádění stává standardním chováním ? A když ten podvod nevyjde, tak budeme toho, kdo chtěl podvádět, litovat ? Neuvěřitelné, kam až se dá klesnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 12. 2016 21:15
Zaměstnali jsme na dohodu o provedení práce 25.-ti letou slečnu. S manažerem hotelu se dohodla, že je sice vedená na ÚP, ale že si může přivydělat do poloviny mininimální mzdy a co bude mít navíc, tak se bude dávat na dohodu její babičky. Paní která chystá podklady pro mě jako mzdovou účetní na toto ujednání zapomněla a nepohlídala jí výdělek a dala mi do podkladů větší příjem na tuto slečnu a to ve výši 7 tisíc korun. Tato slečna se nyní dožaduje, abych jí dala potvrzení pro ÚP o nižším výdělku. To jsem striktně odmítla s tím, že nemůžu potvrdit něco co není pravda. Po několika mailech, kde žadonila a prosila, abych jí potvrdila nižší příjem, který nebyl, přišla i s maminkou a začali vyhrožovat, že pokud nepotvrdíme, že na nás pošlou kontrolu. Dokonce mi dnes přišel od ní mail, že po poradě s právníkem, jsou nuceni na nás poslat kontrolu, že mzdová účetní musí hlídat výdělek zaměstnanců. Prosím o radu nebo názor, kdo je v právu. Já si myslím, že jako účetní nemám povinnost hlídat výdělek zaměstnanců na dohodu a nemusím ani vědět, jestli jsou na ÚP nebo ne. Děkuji.