Re: Daň z příjmů_příjem zahraničí
Pak bych spíš doporučila diskuzní forum daňových poradců.
Na začátek by to chtělo prostudovat zákon o DPH, zda se Váš klient nestal identifikovanou osobou nebo osobou, která má povinnost se registrovat k DPH v Německu.
Pak prostudovat platné smluvy České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku.
A pak už jen sociální a zdravotní pojištění, ale to dáte. Jen si dopředu prostudujte NOZ § 5 a § 2950, ať víte, kolik Vás případné chyby budou stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 12. 2016 16:59
Dobrý den, kamarád mě poprosil o zpracování daní a já tuším nějaký zádrhel.. 8 měsíců byl zaměstnán a žil v zahraničí konkrétně Velká Británie a od září se vrátil do ČR a je vedený jako OSVČ, který má práci v Německu, ale tuto činnost fakturuje české firmě. Faktury jsem ještě neviděla. A mě zajímá jak to bude s daněmi a sociálním a zdravotním.. Nevíte prosím někdo? Děkuji