Re: Účtenka za hotové - do KH?
>Přeji dobrý den
>Prosím o radu. Zadávám přijaté faktury do DPH. Nyní
>mám před sebou Daňový doklad - účtenka za hotové - kč
>6000. Je od plátce, je uveden i DUZP i datum vystavení.
>
>Přemýšlím, zda dodavatel tyto účtenky dává jednotlivě
>do DPH, pokud dává souhrnně, tak nemá v KH tento
>doklad a my bychom v odpočtech ho měli. Je lepší ho dát
>jako výdaj v hotovosti taky souhrnně spolu s ostatními
>našimi výdaji za hotové do 10.000 za celý měsíc?
>
>Děkuji
>
>Klára..
je jedno jestli to dáváte vy i dodavatel souhrně nebo jednotlivě, pořád to spadne u vás do B3, u něho do A5, pokud to dáte souhrně, pak si dejte pozor, aby jeden doklad nebyl nad 10tis, jinak celková částka na souhrném dokladu může přesáhnout hodnotu 10tis, nevím, v jakém účetním programu účtujete, já v pohodě, pak dám PDzjed
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
29. 12. 2016 19:01
Přeji dobrý den
Prosím o radu. Zadávám přijaté faktury do DPH. Nyní mám před sebou Daňový doklad - účtenka za hotové - kč 6000. Je od plátce, je uveden i DUZP i datum vystavení.
Přemýšlím, zda dodavatel tyto účtenky dává jednotlivě do DPH, pokud dává souhrnně, tak nemá v KH tento doklad a my bychom v odpočtech ho měli. Je lepší ho dát jako výdaj v hotovosti taky souhrnně spolu s ostatními našimi výdaji za hotové do 10.000 za celý měsíc?
Děkuji
Klára..