Re: Zásoby na skladě
Tak to máte patrně naskladněno zboží, od kterého nemáte fakturu?
Re: Zásoby na skladě
Tak to doporučím tento odkaz
http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d43258v54439-uctovani-pohybu-zasob-v-konsignacnim-skladu/
Pokud je to opravdu případ "Zboží je prodáváno skladovateli, ale až při jeho prodeji třetí osobě" měli byste o naskladnění zboží účtovat jen podrozvahově.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 12. 2016 8:44
Letos jsme začali poprvé účtovat o zásobách a trochu si s tím nevím rady - dodavatel nám dodá zboží na hlavní sklad a účtuji:
nákup 131/321
příjem do skladu hlavního 132/131
převod mezi sklady výdej 395/132
příjem 132/395
spotřeba 501/132
prodej 504/132
fa vydaná 311/604
příjem do pok. 211/604
Teď na konci roku mi zbývá na 131 zboží v hlavním skladu, které není převedeno do skladu střediskového. S dodavatelem jsme udělali inventuru (souhlasí) a mě jde o to, zda mi tato částka na 131 pořízení zboží může zůstat, nebo jí mám fiktivně odúčtovat a na začátku roku zase přijmout. Musí být na konci roku zůstatek účtu 131 = 0 ?
Děkuji moc, snad jsem to vysvětlila a někdo mi i dnes ještě pomůžete.
Jinak všem děkuji za celoroční pomoc.