Re: Výše průměrného výdělku u zkráceného
Šlo mi o výši průměrného výdělku...možná už jsem zase v tom zamotaná, pokud je minimální mzda na 8hodin a průměrný výdělek třeba při výplatě dovolené klesne pod 66kč.....bude treba 62,50, dorovnávám do výše 66kč, nebo mi to tak bylo aspoň řečeno, když jsem to řešila. ...tak jsem myslela že když se dostane při zkráceném úvazku polovinu minimální mzdy....a vezme si dovolenou, tak musí taky mít nějaký min. pro výplatu dovolené. Prosím o vysvětlení
Re: Výše průměrného výdělku u zkráceného
při čerpání dovolené běžný zaměstnanec s 8 hodinovou prac dobou dostane 8*66, zaměstnanec na poloviční úvazek se 4 hodinovou pracovní dobou dostane 4*66 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 1. 2017 11:06
Dobrý den,
prosím o radu, jak je to s výši průměrného výdělku u zkráceného úvazku, pokud pobírá minimum (polovičku minimální mzdy letos 5500) bude mu pří výplatě dovči nebo nemoci vypočtený průměrný výdělek tak z polovičky hodinové mzdy pro letošní rok 66kč (1/2 = 33kč)
Moc děkuji.
A pokud tu je někdo kdo pracuje v ABRE FLEXIBEE, prosím o radu zda jde nastavit natrvalo výši minimálního průměrného výdělku.