Re: dovolená Pohoda
Paní Líbo, mohu se Vás ještě prosím zeptat, jak píšete o tom, že mi program vypočte za IV.Q. PMV, ale ten nově vypočtený nebude souhlasit když vydělím hrubou mzdu s počtem odpracovaných hodin v následujících jednotlivých měsících.. bude ten PMV spočtený programem v pořádku? Ptám se, pro případný výpočet dovolené. Děkuji.
Protože zaměstnankyně měla nárok jen na poloviční mzdu. Když jsem vydělila její prosincovou hrubou mzdu s odpracovanými hodinami, vyšel mi průměr 333,33 Kč.
A takže pokud to chápu paní Líbo dobře, od 1.1. budu používat průměr z IV.Q. vypočtený programem? I když některý měsíc má 30 a jiný 31 dní a liší se tak odpracovanými hodinami?
V prosinci musíte použít stejný hodinový průměr jako v říjnu a listopadu (protože říjen, listopad a prosinec = 4. čtvrtletí a výpočet hodinového průměru pro 4. čtvrtletí vychází z výdělků a odpracovaných hodin ve 3. čtvrtletí).
V lednu, únoru a březnu, tj. v 1. čtvrtletí 2017, budete používat zase jiný hodinový průměr, který Vám vypočítá program. Ten bude vypočítaný z výdělků a odpracovaných hodin ve 4. čtvrtletí 2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
2. 1. 2017 14:52
Dobrý den,
máme zaměstnankyni od 1.9., kde její průměrný měsíční výdělek činil 454,55 Kč, pracuje na plný úvazek 40h. týdně.
V říjnu měla PMV 476,19 Kč, v listopadu 454,55 Kč a v prosinci 333,33 Kč.
Pro výpočet dovolené v prosinci bych měla použít PMV za předchozí čtvrtletí, tj. za září 454,55 Kč. Ale kam zadám do programu opravdový měsíční PMV za prosinec 333,33 Kč ?
Nevím, jestli to píši srozumitelně.
Děkuji za Váš čas a ochotu!
Přeji Vám vše nejlepší do nového roku. Ať se Vám daří!