Re: Tolerance 5 dní
O jaké toleranci vlastně píšete? Já myslím, že nic takového není. Jediné co podle mě je, že do 5 dnů Vám nehrozí postih...
§ 250
Pokuta za opožděné tvrzení daně
(1) Daňovému subjektu vzniká povinnost uhradit pokutu, nepodá-li daňové přiznání nebo dodatečné daňové přiznání, ačkoliv měl tuto povinnost, nebo učiní-li tak po stanovené lhůtě, a toto zpoždění je delší než 5 pracovních dnů, ve výši...
Ach ty berušky, §250 DŘ,
§ 250
Pokuta za opožděné tvrzení daně
(1) Daňovému subjektu vzniká povinnost uhradit pokutu, nepodá-li daňové přiznání nebo dodatečné daňové přiznání, ačkoliv měl tuto povinnost, nebo učiní-li tak po stanovené lhůtě, a toto zpoždění je delší než 5 pracovních dnů....
Ano, takto jsem to myslela, jen jsem se před beruškou špatně vyjádřila. Překvapila mě výzva hned pátý den. Dřív (do r. 2015) jsme při větším návalu práce sem tam poslali do těch 5 dnů, teď při KH toto dělám poprvé. Chtěla jsem jet 27.12. do práce, ale bylo mi ještě dost zle a nechtěla jsem riskovat při cestování vlakem.
Já v tom nevidím nic, co by řekla beruška špatně. To přece není tolerance v tom smyslu, že pokud je přiznání podáno 5 dnů po lhůtě, pak je podáno včas. Přiznání nebylo podáno ve lhůtě pro podání, proto byla vystavena výzva. Přiznání podáte dnes, bude podáno pozdě, ale vzhledem k §250 nebude vyměřena pokuta. Ale přiznání bude pořád pozdě podané.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
3. 1. 2017 11:01
Prosím, nemáte někdo po ruce č. par. Daňového řádu, podle kterého je tolerance pro daň. tvrzení 5 prac. dní? Jestli ne, tak si to vyhledám do zítra doma, teď to ve spěchu nemůžu najít. Měla jsem dnes rozhovor s jednou beruškou z FÚ. Okolo svátků jsem byla nemocná (i když bez PN), tak jsem do 23.12. odeslala vše, co bylo v mých silách a do práce jsem jela až včera. Doúčtovala jsem vše potřebné ve zbylé firmě (KH odesláno 23.12., pošlu dnes následné). Dnes mě čekala v DS výzva k podání DaP k DPH, že jsme nepodali v termínu. Volala jsem že podám dnes, že jsem marodila a ještě dnes jsem v toleranci. Paní mi ale tvrdila, že jediné co platí je 5 dní na potvrzení nepodepsaného podání přes EPO a žádná jiná tolerance k daňovým tvrzením prý není.
Děkuji