Re: Výdajové paušály - změna 2017
Dobrý den, prosím Vás týká se to i paušálu 80%? Moc děkuji za radu
Pokud to stíhám sledovat, tak to zatím neprošlo ani PS a navíc jsou tam i pozměňovací návrhy k výši obratu. Takže k roku 2017 nic není jisté a pakliže to bude schváleno PS někdy v lednu, tak konečný proces do sbírky zákonů odhaduji na duben. Nebývalo zvykem, že by zákony platily pozpátku - tím myslím zákon z dubna zpětně od ledna. Ale v dnešní době ?
A ještě k tomu klidně přidají demagogii o tom, jak nikdo nepřijde o zvýšení daň. zvýhodnění na děti za první měsíce, že se všechno srovná v ročním zúčtování nebo daň. přiznání - asi nikdo dlouhodobě neonemocní ani nepřijde o práci, žádná samoživitelka neodejde na mateřskou... všichni podle zákonodárců budou mít určitě příjmy alespoň polovinu minimální mzdy. Tohle mě vytáčí už podruhé za sebou. Ale s těmi paušály je to ještě horší, když by měl podnikatel už při podávání přiznání vědět, jestli bude uplatňovat paušál i příští rok.
>>>>>>>Stale budete moci vyuzit vydaje procentem z prijmu.
>>>>>>>Zastropovana bude vyse vydaju, ne prijem.
>>>>>>
>>>>>>Čili pokud je nyní základ daně 640 tis. Kč (1,6 mil.
>>>>>>*
>>>>>>0,4), po novu to bude 1 mil. Kč ( 1,6 mil Kč. - 600
>>>>>>tis. Kč), tj. 600 tis. Kč max. možný odpočet?
>>>>>
>>>>>Ano, můžete mít příjem i 7 000 000 a uplatnit výdaje
>>>>>procentem, ale max.možný uplatněný výdej bude 600
>>>>>000.
>>>>
>>>>Děkuji Vám za vysvětlení a přeji krásný den :-)
>>>
>>>Pokud to stíhám sledovat, tak to zatím neprošlo ani
>>>PS
>>>a navíc jsou tam i pozměňovací návrhy k výši obratu.
>>>Takže k roku 2017 nic není jisté a pakliže to bude
>>>schváleno PS někdy v lednu, tak konečný proces do
>>>sbírky
>>>zákonů odhaduji na duben. Nebývalo zvykem, že by
>>>zákony
>>>platily pozpátku - tím myslím zákon z dubna zpětně
>>>od
>>>ledna. Ale v dnešní době ?
>>
>>Stáňo,
>>
>>tomu se říká pravá retroaktivita a ta je v právním
>>státě zakázaná. Vy ale žijete v ČR. :-))
>>
>>Hezký den!
>A ještě k tomu klidně přidají demagogii o tom, jak
>nikdo nepřijde o zvýšení daň. zvýhodnění na děti za první
>měsíce, že se všechno srovná v ročním zúčtování nebo
>daň. přiznání - asi nikdo dlouhodobě neonemocní ani
>nepřijde o práci, žádná samoživitelka neodejde na
>mateřskou... všichni podle zákonodárců budou mít určitě
>příjmy alespoň polovinu minimální mzdy. Tohle mě vytáčí už
>podruhé za sebou. Ale s těmi paušály je to ještě
>horší, když by měl podnikatel už při podávání přiznání
>vědět, jestli bude uplatňovat paušál i příští rok.
Lenko,
já raději sleduji přírodopisné nebo cestopisné pořady, než dezinformace našich politiků.
Ale od 1.1.2017 je zaveden nový úřad vrchního cenzora, který má bojovat proti dezinformacím. Věřím, že bude líp!!! :-))
Hezký den!
Děkuji za vaše příspěvky, při kterých se člověk alespoň zasměje. Já se také snažím zprávy s našimi politiky a komentáři spíše ignorovat, přece jen ale alespoň stručně chci být v obraze. Navíc bych nesměla být v jednom bytě s manželem, který se dívá na zprávy opakovaně a opakovaně při nich nadává. No, co nadělám...
Dobrý den Pavle,
Vaši pohodu bych brala, ale asi se neslučuje s mou prudší povahou. Dnes jsem byla neobvykle prudká, protože jsem u dvou daňově zaměřených článků žádala v diskuzi o razítko dezinformace od toho vrchního cenzora. Prostě jsem to nevydržela a jak vydržím daňové předvolební sliby netuším . Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 1. 2017 22:35
Dobrý den,
moc nerozumím té změně u OSVČ v oblasti výdajových paušálů. Můj nynější roční příjem je 1,6 mil. Kč. Protože jsem stále pod hranicí příjmu 2 mil. Kč, mohu uplatnit 60% paušální výdaj. Pokud se však tato hranice nově sníží na 1 mil. Kč, jak nyní chápu, nebudu moci již výdajový paušál využít a budu muset zavést daňovou evidence. Je to tak? Pokud však mám nyní prakticky nulové náklady, ohromně se mi poníží čistý příjem z důvodu většího zdanění. Nebo se na celou situaci dívám špatně?
Moc děkuji za rady.
Dan