Roční zúčtování daně za rok 2016

• (neregistrovaný)

4. 1. 2017 15:29

Dobrý den, chtěla bych poprosit o info, protože si nevím rady. Pracovní poměr skončil v říjnu 2016, listopad a prosinec evidence na úřadu práce. Mám požádat bývalého zaměstnavatele,aby ho udělal nebo jakej je postup? A s tím souvisí ještě 1 dotaz. Zaměstnavatel přispíval na životní pojištění, smlouva byla skončením PP zrušena, bylo vyplaceno odkupné, tak jak to bude se zdaněním? Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 1. 2017 16:40

Jiřinah. (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování daně za rok 2016
      Nebýt vyplaceného odkupného, mohla byste požádat do 15.2. u svého zaměstnavatele,ktereý byl v r.2016 posledním, o roční zúčtování. Takto však máte povinnost podat daň.přiznání na FÚ a dodanit uplatněné životní pojištění za uplynulé roky ( příp. ne jen za dobu zaměstnání u tohoto zamě+stnavatele ale i u předchozích,pokud jste tam životní poj.uplatnila na odpočet ze zákl.daně. Nyní požádáte zaměstnavatele o Potvrzení o zdanit.příjmech a zálohách na daň za 2016.( pokud jste měla více zaměstnavatelů v 2016, tak od všech).

• 7. 1. 2017 12:05

dominika1 (neregistrovaný)

Díky za info, ale moc tomu stejně nerozumím, nikdy jsem tohle neřešila. Ja životní pojištění neuplatňovala, šlo jen o příspěvek zaměstnavatele.

• 9. 1. 2017 11:39

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jestliže jste živ.pojištění neuplatňovala na odpočet, tak dodaňovat není co.Jinak platí,co jsem Vám psala - požádat posledního zaměstnavatele v r.2016 o roční zúčtování nejdéle do 12.2.2017 - na str.3vyplníte a na str.4 Prohlášení daň.poplatníka podepíšete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).