Re: TEXT režim přenesení daň.povinnosti
>Moc prosím o radu. Faktura vystavená (oba plátci ČR).
>Jaký doplňující text
píšete na fakturu, kterou
>vystavujete v režimu přenesení daňové povinnosti. STAČÍ daň
>odvede zákazník? nebo je nutno uvést něco
>víc....mnohokrát děkuji.
jen daň odvede zákazník
Právě že já uvádím "daň odvede zákazník". Ale teďkom na mně tak křičel jeden zákazník, že to je špatně a pak na mně křičela jeho daňová poradkyně....já jsem uváděla odkazy na ZDPH - §92e a §29 odst. 2 a 3 .... a prostě nestačí! Tak jsem se ptala ať mi tedy řeknou co tam chtějí uvést a oni že jako dobrá účetní bych to měla vědět a že mi faktury vrací a neuznávají je....
Ano, někdy je to těžké a taky záleží na tom, co si přeje zaměstnavatel(nebo klient). Také musím kolikrát skousnout něco, co bych si sama za sebe obhájila, ale protože klient nechce být s nikým ve sporu, pokud odběratelé požadují úpravy které nejdou mimo zákon, musím vyhovět..... Ale štve mě to.
Děvčata nezoufejte
Měla jsem před rokem velké výhrady k texto-číslu na daňovém dokladu u dodavatele svého klienta. Posílala jsem pak dotazy, zda máme do KH uvést texto-číslo nebo jen číslo. A protože jsem dotazy musela posílat přes klienta, tak ten se jednou zdravě naštval, něco (nevím co) napsal zástupci dodavatele a světe div se - od té doby chodí daňové doklady srozumitelně jen s číslem.
Já mám pifku konkrétně na jednoho postaršího pána v jedné nejmenované instituci. Je to jen moje ješitnost, ale opravdu mě nas..
nahněval v okamžiku, kdy mi vrátil elektronicky zaslanou fakturu s tím, že mám věnovat své práci více péče a pozornosti, protože jsem neopatřila doklad originál podpisem a razítkem. Zatelefonovala jsem mu a snažila se mu vlídně vysvětlit, že se mýlí, že to nejsou povinné náležitosti daň.dokladu atdatd a kmet si na mě stěžoval klientovi, který v rámci zachování dobrých vztahů se zákazníkem rozhodnul, že specielně tomuto zákazníkovi se bude faktura s razítkem a podpisem odesílat poštou...... To bylo ještě v pohodě, ale kmet mi další měsíc zavolal a "podal" si mě, jak měl pravdu, a jak to jde, když se chce atd..... a to jsem měla pěnu u huby....ale vlídně jsem mu popřála hezký den a klienta požádala, ať s daným člověkem komunikuje sám, že já bych to už příště asi nedala...
Re: OT. "kostnatí" účetní a co s nimi ..
To já jsem si zase tentokrát s radostí trochu "vychutnala" jednoho obch. partnera - je to kamarád našich majitelů a kdykoliv pro něho vystavuji nějakou fakturu apod., tak by to měl nejraději ve vteřině s poznámkami, jestli něco dělám, atd. Tuhle od něj přišla faktura v RPDP, která měla být s daní. Navíc s ní dodal zápočet s odkazem na už neplatný zákon. Tak jsem mu to taky náležitě podala. S jeho účetním, na kterého mě odkázal, už bylo jednání v pohodě. Ověřil si moje informace ohledně DPH a fakturu předělal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 1. 2017 8:58
Moc prosím o radu. Faktura vystavená (oba plátci ČR). Jaký doplňující text píšete na fakturu, kterou vystavujete v režimu přenesení daňové povinnosti. STAČÍ daň odvede zákazník? nebo je nutno uvést něco víc....mnohokrát děkuji.