Re: ELDP důchodce
POchopila jsem Váš dotaz tak, že jste vystavovala ELDP pro sociálku ,když žádal o SD. TO je v pořádku, že je uvedeno 01.
Nyní vystavíte zbytek jako 02 od 1.11. - 31.12.16 a to ve dvou řádcích.V provním řádku 1++ a v druhém 1D+ , do kterého uvedete dny a VZ za oba měsíce, jelikož důchod.věk dovršil během prosince.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 1. 2017 10:50
Dobrý den, prosím pěkně o radu. Vůbec z toho nejsem moudrá. Zaměstnanec - 9.12. dosáhl důchodového věku. OSSZ mi na potvrzení zaměstnavatele při žádosti o důchod vyplnila datum přiznání výplaty dávky od 1.1.2017. Ten mám potvrzený, ale zatím mu rozhodnutí o přiznání důchodu nedorazilo. Zaměstnanec se rozhodl k 31.12.2016 skončit. Vyplňovala jsem už jeden ELDP a to na ř. 1 kód 1++, MR N, od 1.1.- 31.10. 305 dní. Teď bych měla poslat nový ELDP? Já se s tím setkávám prvně. Ale zase bylo už na tomto prvním typ ELDP 01, teď bych tedy měla vystavit další a uvést typ 02. A jen doplnit nebo celé vystavit znovu? Předem děkuju za rady.