Re: ELDP důchodce
POchopila jsem Váš dotaz tak, že jste vystavovala ELDP pro sociálku ,když žádal o SD. TO je v pořádku, že je uvedeno 01.
Nyní vystavíte zbytek jako 02 od 1.11. - 31.12.16 a to ve dvou řádcích.V provním řádku 1++ a v druhém 1D+ , do kterého uvedete dny a VZ za oba měsíce, jelikož důchod.věk dovršil během prosince.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 1. 2017 10:50
Dobrý den, prosím pěkně o radu. Vůbec z toho nejsem moudrá. Zaměstnanec - 9.12. dosáhl důchodového věku. OSSZ mi na potvrzení zaměstnavatele při žádosti o důchod vyplnila datum přiznání výplaty dávky od 1.1.2017. Ten mám potvrzený, ale zatím mu rozhodnutí o přiznání důchodu nedorazilo. Zaměstnanec se rozhodl k 31.12.2016 skončit. Vyplňovala jsem už jeden ELDP a to na ř. 1 kód 1++, MR N, od 1.1.- 31.10. 305 dní. Teď bych měla poslat nový ELDP? Já se s tím setkávám prvně. Ale zase bylo už na tomto prvním typ ELDP 01, teď bych tedy měla vystavit další a uvést typ 02. A jen doplnit nebo celé vystavit znovu? Předem děkuju za rady.