Re: Povinosti externí účetní
Pokud máte ve smlouvě zpracování a evidence mzdové a účetní agendy, obávám se, že se pracovním smlouvám, výměrům a dalším věcem souvisejícím se mzdovou evidencí, nevyhnete. Nicméně vyplňování cesťáků bych se bránil, protože cesťák si vyplňuje ten kdo žádá o proplacení cestovních náhrad, podepisuje jeho nadřízený, účetní maximálně zaúčtuje. Hlídání mailů a datovky není rozhodně Vaší povinnosti, pokud si to ve smlouvě vyloženě nesjednáte. Nemůžete přeci kontrolovat něčí soukromou poštu.
Re: Povinosti externí účetní
>>>>>Záleží na tom, co je sjednáno ve smlouvě.
>>>Pokud máte ve smlouvě zpracování a evidence mzdové a
>>>účetní agendy, obávám se, že se pracovním smlouvám,
>>>výměrům a dalším věcem souvisejícím se mzdovou
>>>evidencí,
>>>nevyhnete.
pracovní smlouvy nejsou žádná mzdová agenda.
Nicméně vyplňování cesťáků bych se bránil,
>>>protože cesťák si vyplňuje ten kdo žádá o proplacení
>>>cestovních náhrad, podepisuje jeho nadřízený, účetní
>>>maximálně zaúčtuje. Hlídání mailů a datovky není
>>>rozhodně Vaší povinnosti, pokud si to ve smlouvě
>>>vyloženě
>>>nesjednáte. Nemůžete přeci kontrolovat něčí soukromou
>>>poštu.
>>Nemyslím si, že pracovní smlouvy. dodatky a rozvázání
>>PP je tak úplně práce mzdové účetní. Já to tedy pro
>>některé klienty dělám taky, ale ne pro všechny.
>
>Vidím to také tak. Zpracování mzdové agendy se dle
>mého názoru nerovná zpracování personální agendy.
Re: Povonosti externí účetní
Právě proto, je to smluvní vztah, nutit klient do ničeho nemůže.
Pokud si ujednáme ve smlouvě práce personalisty, musím si být jistá v kramflecích, že tu práci zvládnu a pak si za i nechám patřičně zaplatit. Pokud to neumím, nenechám se do toho natlačit.
Nevám jaké vysoké částky máte na mysli.
Např. tolik, kolik se za tyto služby platí v Praze.
Měla jsem na mysli, že může externista projevit ochotu tu práci dělat a vynaložené náklady si nechat zaplatit. Pokud bude požadovat honorář za své služby tak vysoký, že zřejmě klient na vyšší částku nepřistoupí, dohodu jednoduše neuzavřou.
Já jsem si zpočátku ( v rámci dobrých vztahů) nechala nějakou práci přidat, když to ale zkoušel dál, vytasila jsem se s dodatkem smlouvy s dalšími položkami práce i honoráře.
Byla jsem označena za lakotnou a nevděčnou osobu a spolupráci jsme ukončili.
z právního hlediska- vymáhání povinnlostí, platby za služby a vše sozuvisející považuji tazatelčino sdělení o tom, co má ve smlouvě, za silně nedostačující, jde o externí pracovnici, čili co je psáno, to je dáno. Taky by mne zajímalo, jak mají ve smloouvě ošetřeno předání agendy v případě ukončení spolupráce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 1. 2017 14:13
Kdo děláte externí účetní, děláte pro klienty i jejich pracovní smlouvy?
po mně chce klient, abych mu dělal příkaz na došlé faktury, pracovní smlouvy pro nové zaměstnance včetně platového výměru, případné prodloužení smlouvy, vyplňovat jejich cesťáky a teď ještě chce hlídat maily a datovou schránku. Je to normální?