Re: kdo platí siniční daň
.....
Zákon o dani silniční
§ 4 Poplatníci daně
(1) Poplatníkem daně je ten, kdo
a) je jako provozovatel vozidla zapsán v technickém průkazu vozidla, ..
Takže tím, kdo má být registrován k silniční dani a kdo má podávat Přiznání k silniční dani, je manželka
.....
ZDP § 24
(2) Výdaji (náklady) podle odstavce 1 jsou také
u) daň z příjmů fyzických osob zaplacená plátcem za poplatníka z příjmů uvedených v § 10 odst. 1 písm. ch), u nichž se uplatňuje zvláštní sazba daně (§ 36), je-li výhra nebo cena v nepeněžním plnění, a silniční daň zaplacená jedním z manželů, který je zapsán jako držitel motorového vozidla v technickém průkazu, přičemž vozidlo je používáno pro činnost, ze které plyne příjem ze samostatné činnosti, druhým z manželů, který jako držitel v technickém průkazu zapsán není, ...
Manžel si může zaplacenou silniční daň uplatnit ve svém podnikání jako výdaj
.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 1. 2017 19:20
Jsem OSVČ a používám k podnikání auto, v TP je zapsána moje manželka a má ho v soukromém vlastnictví. Já jako OSVČ jsem se přihlásil k silniční dani a také ji platím. FÚ tvrdí, že má silniční daň platit manželka. Co se s tím dá dělat?
Kupčíková J.