Re: Leasing auto
>Dobrý den,
>
>koupila jsem si auto na leasing. Měsíčně mi chodí
>faktury, tudíž do účetnictví dávám dph postupně, ovšem
>nevím jak to mám udělat s první splátkou, která je cca
>100.000 Kč. Je to více jak 40.000 takže by to mělo jít
>jako DHM? ale to pak nedává smysl,,,, prosím poraďte
>děkuji...
Musíte napsat jestli vedete DE nebo účetnictví , auto na leasing není vaše, platíte jen splátky...nerozumím tomu DHM...
>
Re: Leasing auta v daňové evidenci
Těch 100.tis.Kč je pravděpodobně akontace nebo záloha, ne majetek
Nemůžete zařadit do dlouhodobého hmotného majetku něco, co není ve vlastnictví firmy. Doporučuji nastudovat základy k evidenci leasingového majetku.
Na netu je toho ke studie dost, např.
"Finanční leasing v daňové evidenci"
"Jak zaúčtuji leasing v daňové evidenci?"
https://www.stormware.cz/Podpora/FAQ/pohoda/250/Jak-zauctuji-leasing-v-danove-evidenci/?id=578
"Leasingový majetek v daňové evidenci"
http://www.money.cz/navod/leasingovy-majetek-v-danove-evidenci/
V případě, že jste podnikatel a ne účetní, tak doporučuji nějakého dobrého účetního nebo daňového poradce najít, aby Vám leasing v SW pro DE správně nastavil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 1. 2017 20:13
Dobrý den,
koupila jsem si auto na leasing. Měsíčně mi chodí faktury, tudíž do účetnictví dávám dph postupně, ovšem nevím jak to mám udělat s první splátkou, která je cca 100.000 Kč. Je to více jak 40.000 takže by to mělo jít jako DHM? ale to pak nedává smysl,,,, prosím poraďte děkuji...