Re: Potvrzení podání DzPPO
Záleží na tom, z jakého důvodu potvrzení o podání zprávy potřebujete
Možnosti:
1)
Misantropův zápisník: "Napsal mi finanční úřad…"
http://www.misantrop.info/napsal-mi-financni-urad/
Citace ze článku, třetí odstavec "Pro jistotu jsem napsal zprávu na vnitro, které systém datových schránek spravuje, aby mi vytáhli doručenku pro zprávu poslanou z mojí schránky v březnu 2011 na adresu finančáku. Za měsíc přišlo potvrzení..."
...............
Nez jsem narazila na výše uvedený článek netušila jsem, že je možnost požádat ministerstvo vnitra o zaslání doručenky.
Snad Vám tato informace pomůže.
...............
2)
Další možností, jak mít jistotu, že bylo DPPO podáno a na FÚ doručeno, je vytisknout si z Daňové informační schránky z Přehledu písemnosti "Informace o písemnosti č.j. xy" kde je uvedeno, že přiznání došlo na FÚ, stav písemnosti, datum doručení.
Vytiskla bych si i Platební výměr na DPPO 2015
...............
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 1. 2017 14:20
Dobrý den, moc prosím o radu. Minulý rok při podání Přiznání DzPPO jsem si zapomněla vytisknou a uložit potvrzení o podání. Je nějaké možnost se ještě k němu dostat? Případně lze požádat FÚ jen třeba přes datovou schránku a potvrzení Přiznání a je to zpoplatněné? Máme FÚ dost daleko, tak na osobní návštěvu tam vyhnat jednatele moc nevidím... Děkuji