Re: Roční zůčtování daně - prosím radu
U dohody podepsané prohlášení neměl, srážela jsem mu srážkovou daní. Prohlášení podepsal, až se stal řádným zaměstnancem. Evidentně před tím nechtěl být zaměstnaný na hl. prac poměr. , aby ho nedostihly exkuce, které teď na něj přišly. Nejradějí by pracoval, bez prac. smlouvy, načerno. A možná to tak i v na začátku min. roku měl, já jsem mu jasně řekně, že u nás takto NE.
Re: Roční zůčtování daně - prosím radu
V tom případě mu nemůžete RZD udělat, protože by se tam nemohl zahrnout příjem z dohody a tu srážkovou daň by zpátky nedostal. Dejte mu obě potvrzení, ať si podá DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 1. 2017 15:05
Dobrý den, nemám moc zkušeností, zatím se učím a mám zaměstnance, který u nás pracoval od 03/2016-06/2016 na dohodu a následně od 07/2016 na hl. prac. poměr. Chce po mě udělat roční zúčtování daně. Podle mého mu ho nemůžu udělat, protože nemám žádný doklad o příjmech od předchozího zaměstnavate, ani potvrzení od tom, že byl registrovaný před nástupem u nás na úřadu práce. Prý si platil zdrav a soc. sám. Prosím o radu. Předem děkuji.