Re: Roční zůčtování daně - prosím radu
U dohody podepsané prohlášení neměl, srážela jsem mu srážkovou daní. Prohlášení podepsal, až se stal řádným zaměstnancem. Evidentně před tím nechtěl být zaměstnaný na hl. prac poměr. , aby ho nedostihly exkuce, které teď na něj přišly. Nejradějí by pracoval, bez prac. smlouvy, načerno. A možná to tak i v na začátku min. roku měl, já jsem mu jasně řekně, že u nás takto NE.
Re: Roční zůčtování daně - prosím radu
V tom případě mu nemůžete RZD udělat, protože by se tam nemohl zahrnout příjem z dohody a tu srážkovou daň by zpátky nedostal. Dejte mu obě potvrzení, ať si podá DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 1. 2017 15:05
Dobrý den, nemám moc zkušeností, zatím se učím a mám zaměstnance, který u nás pracoval od 03/2016-06/2016 na dohodu a následně od 07/2016 na hl. prac. poměr. Chce po mě udělat roční zúčtování daně. Podle mého mu ho nemůžu udělat, protože nemám žádný doklad o příjmech od předchozího zaměstnavate, ani potvrzení od tom, že byl registrovaný před nástupem u nás na úřadu práce. Prý si platil zdrav a soc. sám. Prosím o radu. Předem děkuji.