Re: Prac. cesta OSVČ pro zaměstnance
Ani náhodou
Pokud se jedná o soukromé vozidlo OSVČ, tak náklady či výdaje na PHM při kontrole neobstojí a budou vyřazeny. Můžete paragony přiložit jako doklad o ceně PHM k vyúčtování služební-podnikatelské cesty, ale sami o sobě nejsou pro kontrolu z FÚ nákladem/výdajem.
Osoba, se kterou byla uzavřena DOPP, byla v zahraničí z jakého důvodu? Pokud se jedná o cizince, máte povolení potřebné pro zaměstnání cizinců? Proč se daná osoba nemohla do ČR dopravit sama? ... Toto a plno dalších otázek bude muset podnikatel při kontrole FÚ zodpovědět a bude si je muset také umět obhájit - zvládne to? Nebo jen řekne - to účetní ?
Je mi to líto, ale neumím Vám správně odpovědět, jen jsem si všimla, že předchozí odpovídající neodpovídá dobře ani na další dotazy a mně osobně, pocitově, přijde cesta pro budoucího zaměstnance do zahraniční jako přinejmenším diskutabilní z daňového pohledu. Já sama bych ji dala nedaňově.
Proč švindlovat, když to není nutné. Stačí, když si OSVČ udělá záznam do dokladů s vyúčtováním služební podnikatelské cesty, proč bylo nutné pro budoucího zaměstnance jet. A správně se výdaje i papírově ošetří. A hlavně, když bude OSVČ při případné kontrole umět tento výdaj obhájit.
OT. Kontrolní pracovníci nejsou hloupí a výdaje na soukromé cesty, kamuflované jako podnikatelské cesty, jim většinou neuniknou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 1. 2017 10:05
Prosím o radu - může OSVČ cizinec podnikající v ČR zahrnout do daňově uznatelných výdajů zahraniční prac. cestu, protože jel pro budoucího zaměstnance? S cizincem pak uzavřel DOPP? Děkuji.