Re: Identifikovaná osoba - pozdní regist
A ještě prosím, jestliže je faktura v EUR a je na ní uveden kurz a přepočet na CZK, ale kurz neodpovídá kurzu ČNB k poslednímu dni v měsíci za který je vystavena faktura, z jaké částky mám vypočíst DPH? Z částky, co je uvedena na faktuře, která byla zaplacena nebo z částky, kterou si vypočtu kurzem ČNB? Děkuji, K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 1. 2017 19:47
Dobrý den,
prosím o potvrzení toho, co jsem si vyhledala, jestli jsem to dobře pochopila.
FO, neplátce DPH, pronajímá objekt a od booking.com - Nizozemsko - dostává fakturu za rezervaci objektu (na faktuře je uvedeno, že DPH podléhá odpočtu v režimu přenesení daňové povinnosti). Faktura je vystavena vždy na začátku měsíce za předchozí měsíc a částka je uvedena bez DPH - první faktura byla vystavena 2.3.2016 za období 1.2.2016 - 29.2.2016.
- FO se musí zpětně zaregistrovat k DPH jako identifikovaná osoba ke dni 29.2.2016 (je tohle správný datum?)
- zaslat řádné přiznání k DPH za každý měsíc - částka bude uvedena na ř. 5, bude vyčísleno 21% DPH, bez nároku na odpočet, protože FO není plátcem DPH a musí se doplatit DPH finančnímu úřadu
- kontrolní hlášení se FO netýká
- pokud nebude mít FO žádnou přijatou fakturu v měsíci, musí podávat nulové přiznání?
Děkuji za kontrolu - vysvětlení. K.