Identifikovaná osoba - pozdní registrace

• (neregistrovaný)

7. 1. 2017 19:47

Dobrý den,
    prosím o potvrzení toho, co jsem si vyhledala, jestli jsem to dobře pochopila.

FO, neplátce DPH, pronajímá objekt a od booking.com - Nizozemsko - dostává fakturu za rezervaci objektu (na faktuře je uvedeno, že DPH podléhá odpočtu v režimu přenesení daňové povinnosti). Faktura je vystavena vždy na začátku měsíce za předchozí měsíc a částka je uvedena bez DPH - první faktura byla vystavena 2.3.2016 za období 1.2.2016 - 29.2.2016.

- FO se musí zpětně zaregistrovat k DPH jako identifikovaná osoba ke dni 29.2.2016 (je tohle správný datum?)
    - zaslat řádné přiznání k DPH za každý měsíc - částka bude uvedena na ř. 5, bude vyčísleno 21% DPH, bez nároku na odpočet, protože FO není plátcem DPH a musí se doplatit DPH finančnímu úřadu
    - kontrolní hlášení se FO netýká
    - pokud nebude mít FO žádnou přijatou fakturu v měsíci, musí podávat nulové přiznání?

Děkuji za kontrolu - vysvětlení. K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2017 22:44

KamilaSu (neregistrovaný)

Re: Identifikovaná osoba - pozdní regist
      A ještě prosím, jestliže je faktura v EUR a je na ní uveden kurz a přepočet na CZK, ale kurz neodpovídá kurzu ČNB k poslednímu dni v měsíci za který je vystavena faktura, z jaké částky mám vypočíst DPH? Z částky, co je uvedena na faktuře, která byla zaplacena nebo z částky, kterou si vypočtu kurzem ČNB? Děkuji, K.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).