Re: Identifikovaná osoba - pozdní regist
A ještě prosím, jestliže je faktura v EUR a je na ní uveden kurz a přepočet na CZK, ale kurz neodpovídá kurzu ČNB k poslednímu dni v měsíci za který je vystavena faktura, z jaké částky mám vypočíst DPH? Z částky, co je uvedena na faktuře, která byla zaplacena nebo z částky, kterou si vypočtu kurzem ČNB? Děkuji, K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 1. 2017 19:47
Dobrý den,
prosím o potvrzení toho, co jsem si vyhledala, jestli jsem to dobře pochopila.
FO, neplátce DPH, pronajímá objekt a od booking.com - Nizozemsko - dostává fakturu za rezervaci objektu (na faktuře je uvedeno, že DPH podléhá odpočtu v režimu přenesení daňové povinnosti). Faktura je vystavena vždy na začátku měsíce za předchozí měsíc a částka je uvedena bez DPH - první faktura byla vystavena 2.3.2016 za období 1.2.2016 - 29.2.2016.
- FO se musí zpětně zaregistrovat k DPH jako identifikovaná osoba ke dni 29.2.2016 (je tohle správný datum?)
- zaslat řádné přiznání k DPH za každý měsíc - částka bude uvedena na ř. 5, bude vyčísleno 21% DPH, bez nároku na odpočet, protože FO není plátcem DPH a musí se doplatit DPH finančnímu úřadu
- kontrolní hlášení se FO netýká
- pokud nebude mít FO žádnou přijatou fakturu v měsíci, musí podávat nulové přiznání?
Děkuji za kontrolu - vysvětlení. K.