Re: Zúčtování DPH v Pohodě
Když máte DPH hotové (odeslané), tak nahoře v liště je Záznam - tam je potom Uzavřít. Když to uděláte, tak se Vám to zaúčtuje buĎto do Ost. pohledávek (když máte přeplatek na DPH), popř. do ostatních závazků. Z Ost. závazků si můžete dále navolit bankovní příkaz k úhradě a poté zlikvidovat bankou.
A je potřeba něco nastavit v globálním nastavení? napadá mě zaúčtování dle mé analytiky?
To zaokrouhlení dělám v interních dokladech, na to jsem zatím jinak nepřišla :( Pěkný večer. A ještě jedna věc, pozor u toho když to budete uhrazovat bankou, mě se tam potom v bance píše předkontace Nevím, tak tu předkontaci musím zaúčtovat jakoby ručně!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2017 21:17
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak v programu Pohoda účtujete závazek (vlastní daňovou povinnost) či pohledávku (nadměrný odpočet) DPH. Pokud se mi vytvoří přiznání k DPH, lze vidět i částku nadměru či vlastní daně. Jak ale pak účty zúčtovat? Lze to udělat nějakým příkazem, že se mi automaticky vytvoří interní doklad? Nebo je nutné vytvořit sám interní doklad, na kterém částky přeúčtujete částku DPH na vstupu a DPH na vstupu, kterou nalezneme v účetním deníku?Předem děkuji za radu.