Re: Fakturování účetnictví
ANO, garanta nemohuu sehnat proto, že co jsou v okolí již garanty několika lidem dělají a již nechtějí další. Praxi mám cca 10 let, jen bohužel to je vícejak polovina pouze na dohody, které mi jsou pro vlastní ZL bez garanta k ničemu, jelikož jsem ho vedla v období mateřské a v zaměstnání mám na HPP praxi pouze 3 roky. Není to vedení účetnictví velikým firmám a za dobu co jim ho vedu jsem naštěstí neměla žádné problémy na žádných úřadech, tudíž si troufnu pokračovat a kdyby, tak dané škody mám samozřejmě pojistně ošetřeny
To "samozřejmě pojistně ošetřeno" je věc pojistných podmínek pojišťoven.
Zřejmě bych Vám doporučila to opravdu blíže prozkoumat, abyste se pak nedivila, že škodu zaplatíte ze svého.
I z toho důvodu, že můžete mít těžko pojištěné škody z vedení účetnictví (mimo pojistky "na blbost" v zaměstnání), když nemáte živnostenský list.
Dobrý den, prosím o radu. Je možné, aby podnikatel
fakturoval jinému podnikateli za účetnictví, které by
vedla jeho účetní? Musí nato mít také danou živnost?
Nemohu bohužel sehnat garanta, tak mě jeden z klientů
zaměstná, ale abych nemusela sepisovat několik dohod
pro
další podnikatele, napadlo mě, jestli by to nešlo jim
mé služby fakturovat.
Mockrát děkuji za radu, jak z toho ven ;o)
Zřejmě bych Vám doporučila to opravdu blíže
prozkoumat, abyste se pak nedivila, že škodu zaplatíte ze
svého.
I z toho důvodu, že můžete mít těžko pojištěné škody z
vedení účetnictví (mimo pojistky "na blbost" v
zaměstnání), když nemáte živnostenský list.
No to je možná i moje starost ;o) s tím jsem tu poradit nechtěla. Naštěstí ( možná i bohužel) to jsou všechno známí lidé, kterým účetnictví už nějak zpracovávám delší dobu, a do větších podniků se pouštět nehodlám, to jsem mohla zůstat v práci. Nechci ležet 23 hodin denně v číslech a papírech, proto se jedná o pár podnikatelů, se kterými již mám zkušenosti.
Re: škody způsobené účetní
Vždyť to děláte 3 roky, ještě ani neuběhly termíny pro kontroly a známí jsou nejhorší, při chybě Vás v tom při kontrole nechají.
Vzhledem k tomu, že jste se ptala na jednu ze základních otázek, kterou byste jako účetní měla znát, tak se mi to nezdálo.
A když napíšete, že jste na škody pojištěna a z kontextu je jasné, že ne a pak tvrdíte, že je to Vaše věc, to je pak těžké.
Re: škody způsobené účetní
Ne, dělám to již 10 let a na kontrolách jsem již byla min. 2 jak od ZP i OSSZ, tak i FU, takže s kontrolami mám dost bohaté zkušenosti a vždy to bylo bez problému,naštěstí, tak si myslím, že za těch více jak 10 let si to mohu dovolit odhadnout, zda to mohu dělat nebo ne, jen mám tu smůlu, že to bylo vždy na dohodu, nikdy jsem neplánovala, že to budu chtít dělat sama na sebe, ale okolnosti mě donutily a nyní lituju, že to nebylo dříve psané jinak, než dohodou. Za blbost se platí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 1. 2017 10:12
Dobrý den, prosím o radu. Je možné, aby podnikatel fakturoval jinému podnikateli za účetnictví, které by vedla jeho účetní? Musí nato mít také danou živnost? Nemohu bohužel sehnat garanta, tak mě jeden z klientů zaměstná, ale abych nemusela sepisovat několik dohod pro další podnikatele, napadlo mě, jestli by to nešlo jim mé služby fakturovat.
Mockrát děkuji za radu, jak z toho ven ;o)