Re: srážková daň
Já jsem teda na školení daně ze závislé činnosti nebyla, protože ležím doma marod, ale že by měla být letos změna ohledně srážkové daně jsem se nikde nedočetla. Domnívám se, že srážková daň zůstává pouze u nepodepsaného prohlášení u DPP s příjmem do 10 000,-Kč. Pokud jste někde změnu vyčetla, dejte prosím odkaz.
Re: srážková daň
zatím nebylo schváleno, jedná se o sněmovní tisk 873/0 a leží to ve sněmovně k projednávání od 10. ledna 2017 např. tady:
https://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=873&CT1=0
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 1. 2017 8:19
Prosím, v tomto roce je jinak srážková daň, proto prosím o objasnění. V případě, že si důchodce nepodepíše prohlášení a má příjem do 2 500 Kč, bude mít srážkovou daň. Tato daň je konečná, nebo si může udělat daňové přiznání na vrácení daně? Nebo si ho může udělat jen v případě, že by měl v roce 2017 jak zálohovou ,tak srážkovou daň, a může tam tu srážkovou zohlednit?
Děkuji