Pracovní doba

• (neregistrovaný)

10. 1. 2017 9:15

Dobrý den.
    Nastupuji jako zaměstnanec do firmy. V pracovní smlouvě mám napsáno: pracovní doba 25 hod týdně , dle potřeb firmy. Co to pro mě znamená? Jsem invalidní důchodce 1 stupeň.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 1. 2017 9:25

jasná. (neregistrovaný)

Re: Pracovní doba
      A co máte, pracovní poměr? Mi se to jeví jako dohoda o provedení práce nebo dohoda o pracovní činnosti. Podívejte se do záhlaví smlouvy, co tam máte napsáno.

• 10. 1. 2017 11:41

xJ (neregistrovaný)

Zaměstnavatel by měl dodržovat zákoník práce viz:

§ 37 Informování o obsahu pracovního poměru
      odst.1) Neobsahuje-li pracovní smlouva údaje o právech a povinnostech vyplývajících z pracovního poměru, je zaměstnavatel povinen zaměstnance o nich písemně informovat, a to nejpozději do 1 měsíce od vzniku pracovního poměru; to platí i o změnách těchto údajů. Informace musí obsahovat
      e) údaj o týdenní pracovní době a jejím rozvržení,

§ 81
      odst.1) Pracovní dobu rozvrhuje zaměstnavatel a určí začátek a konec směn.

§ 84
      Zaměstnavatel je povinen vypracovat písemný rozvrh týdenní pracovní doby a seznámit s ním nebo s jeho změnou zaměstnance nejpozději 2 týdny a v případě konta pracovní doby 1 týden před začátkem období, na něž je pracovní doba rozvržena, pokud se nedohodne se zaměstnancem na jiné době seznámení.

• 10. 1. 2017 9:40

VH

Tazatel srozumitelně píše, že má pracovní smlouvu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).