Re: hodinová mzda u zkrácené prac. doby
Předpokládám, že ti zaměstnanci mají tu kratší prac. dobu smluvenou. Nemusíte nic přepočítávat, hodinovka je prostě hodinovka. Musíte se řídit Nařízením vlády 567/2006. Existuje 8 skupin prací, každého zaměstnance zařadíte do skupiny podle jeho druhu práce. A podle zařazení do konkrétní skupiny mu náleží příslušná zaručená hodinová mzda (jestliže jsou tedy odměňováni hodinovou mzdou). To je nejnižší hodinovka u té které skupiny. V roce 2017 už se při odměňování nerozlišuje mezi invalidním a neinvalidním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 1. 2017 10:13
Zdravím, najde nějaká hodná duše co poradí s hodinovou mzdou. Všechny zaměstnance máme s týdenní pd 30h(1x za 14 dní 34h) i 25(29) a 20(24). Převážná část jsou INV. Berou 67hod. Teď co se zvedla minimální mzda jsem se zamotala do toho, jestli mají dost na hodinu. Je nějaký vzoreček na výpočet? Někde jsem našla toto 11000/40x30 a vyšlo mi 8250 což je nějakých cca 65,50hod ale nevím jestli tomu věřit. Moc děkuji