Re: roční zúčtování vs. daňové přiznání
Pokud jste měla u zaměstnavatele na DPP podepsané prohlášení poplatníka, požádejte ho o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech, předejte ho nynějšímu zaměstnavateli a můžete ho požádat o provedení ročního zúčtování, pokud ten nynější byl posledním zaměstnavatelem v roce 2016l.
Jestli jsem Vás dobře pochopila ,měla jste současně zálohové daně (ze zaměstnání, do kterého jste se vrátila a v některých měsících z DPP nad 10 tis.) . Pak tedy jste povinna podat DP a nemůžete žádat o RZ u zaměstnavatele.
Při podání DP můžete zahrnout i příjmy se srážkovou daní z DPP.
Tak já tomu rozumím, tak, že podepsáno bylo u obou zaměstnavatelů
(prohlášení podepsáno do doby než jsem se vrátila do
práce na ten zkrácený úvazek).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 1. 2017 12:52
Dobrý den, prosím o radu. Pobírám rodičovský příspěvek, pracuji na zkrácený úvazek (mám podepsáno prohlášení) a zároveň jsem měla loni DPP u jiného zaměstnavatele (prohlášení podepsáno do doby než jsem se vrátila do práce na ten zkrácený úvazek). Na DPP jsem si vydělala některé měsíce i více než 10 tis. Mám povinnost podat si daňové přiznání nebo mohu požádát zaměstnavatele o RZD? Děkuji