Re: Převod pen.prostředků z účtu na účet
Pak nepřevádíte HOTOVOST, ale peněžní prostředky z jednoho bankovního účtu na druhý bankovní účet
účet 221
Doporučuji zřízení analytiky pro jednotlivé bankovní účty
My teď přijímáme do účetní firmy novou účetní. Uchazečům dáváme jednoduchý test z účetnictví - nákup zboží, prodej zboží, nákup služeb, prodej služeb u plátce DPH, úhrada faktury bankou, úroky z BÚ, bankovní poplatky. Většina není schopna test zvládnout, v životopise mají praxi 10 let jako účetní, ale účetnictví vůbec neumí. Neumím si představit, jak by takový člověk zpracovával třeba účetní závěrky...
Nechápu, proč lidé lžou v životopisu, přece se na to celkem snadno přijde, obzvláště u účetní.
A pokud opravdu po 10 leté praxi neumí zaúčtovat nákup a prodej zboží vč.nebo bez DPH, tak na tu práci prostě nemá.
Ale zase na druhu stranu dokážu pochopit stres u přijímacího testu, člověk věci, které jinak dělá zcela automaticky najednou začne rozvažovat a může napáchat chyby
Ano - je rozdíl účetní a účetní. Jedna umí udělat komplet celé účetnictví firmy včetně účetní závěrky a daňového přiznání, druhá může dělat jen určitý úsek práce (např. přij. faktury materiálové) a tudíž neumí téměř nic - ale je to také účetní ... Mělo by se to poznat z životopisu - na otázku, co člověk na dané pozici dělal a pak také z testu ze znalostí. A hned je jasno ...
Ale aby to nebylo jen takto pesimistické - já naopak jsem před pár lety připravovala jednu slečnu na pohovor na mzdovou účetní. A ona skoro ani přípravu nepotřebovala, i když byla 2 roky po škole a neměla dosud příležitost účetní práci dělat. Vlastně si všechno jen osvěžila jak to měla v hlavě a probraly jsem spolu pár novinek v zákonech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
12. 1. 2017 14:31
Dobrý den,
založili jsme si nový účet u banky a převádíme na něj část hotovosti. Zaúčtuji příjem na účet 221/261 a potom 261/??? Poradíte mi, na jaký účet zaúčtovat?
Děkuji.