Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
16. 1. 2017 10:00
Dobrý den,
mám dotaz ohledně kurzu pro přepočet zahr. SC naše směrnice uvádí toto:
3.1 organizace přepočítává majetek a závazky vyjádřené v cizí měně na českou měnu v souladu se zákonem o účetnictví a související legislativou denním kurzem platným v den uskutečnění účetního případu. Z technických důvodů se do účetního systému importují a tedy pro daný den jsou platné kurzy ČNB vyhlášené pro předchozí den.
3.2 Organizace přepočítává zahraniční pracovní cesty zaměstnanců kurzy dle bodu 3.1 této směrnice platnými v den uskutečnění účetního případu v souladu s § 183 odst. 2 a odst. 4 a § 184 zákoníku práce.
Já se ptám je to správně když pro přepočet zahr SC používám kurz " den starý" nějak mi to nesedí s tím zákoníkem práce kde se píše kurz vyhlášený ČNB a platný v den (vyplacení zálohy, nástupu na prac. cestu)
Děkuji