Re: Platební kalendář i DDPP
Ano, přesně tak. Pokud by bylo zaplaceno v termínu, pak by platilo to, co bylo uvedeno v platebním kalendáři (a údaje o dané platbě z PK by "šly" do KH). Nebylo zaplaceno v termínu, proto Vám poslali daňový doklad k zaplacené záloze. Do KH uvedete údaje z tohoto daňového dokladu.
>>>>Dobrý den přeji,
>>>>o platebním kalendáři jsem tady četla hodně
>>>>příspěvků,
>>>>ale bohužel si nevím rady s tímto případem:
>>>>Od společnosti nám přišel na r.2017 platební
>>>>kalendář,
>>>>na konci je uvedeno, že odpočet DPH na základě tohoto
>>>>DD lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky.
>>>>Tomu
>>>>bych rozuměla.
>>>>Ale po uhrazení 1. zálohy nám přišel i DD na přijatou
>>>>platbu. Evidenční č. tohoto dokladu je jiné než č.
>>>>platebního kalendáře.
>>>>Prosím, který doklad uvádět do KH?
>>>>Děkuji.
>>>
>>>Zaplaceno bylo v terminu?
>>
>>Splatnost byla 1. 1., PK přišel později, takže
>>zaplaceno v termínu nebylo. Proto přišel DDPP?
>
>
>Ano, přesně tak. Pokud by bylo zaplaceno v termínu,
>pak by platilo to, co bylo uvedeno v platebním kalendáři
>(a údaje o dané platbě z PK by "šly" do KH). Nebylo
>zaplaceno v termínu, proto Vám poslali daňový doklad k
>zaplacené záloze. Do KH uvedete údaje z tohoto
>daňového dokladu.
Moc děkuji za Váš čas.
Jen ještě takový dotaz. Pokud všechny zálohy v PK přesáhnou 10 tis, ale tento DDPP je menší než 10 tis., tak se v tomto případě řídím částkou DDPP? A pokud už budeme platit v termínu, tak v dalších měsících celkovou částkou PK?
>
Já jsem to tam právě nenašla. Je tam zmíněno, že zákon nevyžaduje vystavení dalšího samostatného daňového dokladu k přijaté platbě, i když odběratel zaplatí po termínu splatnosti v PK, ale možnost, že DDPP je i tak vystaven, tam neřeší. Nebo špatně hledám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
17. 1. 2017 8:23
Dobrý den přeji,
o platebním kalendáři jsem tady četla hodně příspěvků, ale bohužel si nevím rady s tímto případem:
Od společnosti nám přišel na r.2017 platební kalendář, na konci je uvedeno, že odpočet DPH na základě tohoto DD lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky. Tomu bych rozuměla.
Ale po uhrazení 1. zálohy nám přišel i DD na přijatou platbu. Evidenční č. tohoto dokladu je jiné než č. platebního kalendáře.
Prosím, který doklad uvádět do KH?
Děkuji.