Re: daň z nemovitosti
Použijte formulář Přiznání k dani z nemovitých věcí.. č.25 5450
Vyplňte oddíl I. - údaje o poplatníkovi daně
Na našem FU stačilo pak v oddílu II. ř.209 Popis změn.. doplnit komu se nemovitost prodala (RČ nového majitele) + jsem dokládala přílohu Výpis z katastru nemovitostí, kde tyto údaje jsou uvedeny (Výpis získáte i online ze stránek z www.cuzk.cz myslím za poplatek 50-100CZK, lze platit online kartou nebo ho získáte na poště, úřadě - přes czechpoint nebo přímo katastru
a nějaká poznámka byla i v oddílu III. řádek 308 - dopisoval sám pracovník FU, zrušení listu č... protože on uvidí v databázi, co všechno na Vaše RČ vlastníte, takže si zruší, co je prodáno a bude v evidenci jenom aktuální vlastnictví..
Re: daň z nemovitosti
- je to myšleno tak, že byla prodána jedna nemovitost, ostatní byly ponechány.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
17. 1. 2017 9:05
Dobrý den,
V roce 2016 jsem prodal nemovitost.
Jak a kde mám sdělit FÚ, že již tu nemovitost nevlastním, abych nemusel platit za r.2017 již daň z nemovitosti.
Děkuji za odpověd.